Mijn levensmotto’s in quotes

Er zijn zoveel mooie quotes waar ik iets uit haal en zoveel inspirerende quotes waar ik steeds weer aan terugdenk. Ik vond het daarom tijd om de quotes waar ik met meest vaak aan terug denk, hier neer te zetten en te vertellen wat ze voor mij betekenen. Heb jij ook van die quotes die steeds weer terugkomen in jouw leven? Ik weet nog dat je vroeger blogposts had aan de hand van die plaatjes met tekst erin. Welke geven perfect jou weer? Zoiets, was het. Excuus als je me nu niet meer kunt volgen. Maar ik geef je dus mijn quotes die mij op het lijf geschreven zijn en welke precies verwoorden waar ik voor sta.

Home is where you park it

Want het maakt eigenlijk niet uit waar je huis staat of in welk huis je precies woont. Het maakt niet uit of er wel of geen dikke auto voor je deur staat en het gaat niet om alle spullen die je verzamelt hebt. Je voelt je pas echt thuis als je bent bij de mensen van wie je houdt en het maakt niet echt uit waar dat is. Home is where you park it en waar ik overal parkeer. Deze quote is mijn bevestiging dat geluk niet (alleen maar) in spullen zit. Je kunt wel een mooi huis hebben, maar het wordt pas echt mooi door wat je er in doet. En waar jij dus jouw hart legt, daar is je thuis.

Wat je zoekt, zoekt jou ook – Rumi

En dat vind ik een hele mooie. Story of my life is dat ik vaak zeg dat ik nog zoveel plannen heb en soms niet weet wat ik moet doen (of zoeken). Van welk plan zou ik nou het meest gelukkig worden? Zou ik verkeerd kiezen als ik het één wel doe en het andere niet? Ik moet ervan lachen als ik deze quote zie (hij staat in mijn huis). Het is een beetje een vage, maar hij past wel helemaal bij mij. Hoe belangrijk is dat zoeken namelijk? Als er ook gewoon iets op je pad naar jou toe kan komen. Soms zoek ik te hard, of wil ik te veel tegelijk en dan stelt het mij gerust dat ik in mijn leven wel zal vinden wat ik zoek, omdat het mij ook zoekt. Het komt vast goed.

To plant a garden is to believe in tomorrow – Audrey Hepburn

Deze quote van Aubrey Hepburn vind ik perfect. Elk klein plannetje, ieder klein ding dat je bedenkt in je leven en gaat doen is goed. Ook al denk je soms dat iets echt niet gaat lukken. Dat je ergens aan begint zegt dat je gelooft in morgen en geloven in morgen is nooit verkeerd, wat het ook brengt.  Soms zaai je een courgette en komt hij helemaal niet op. Dat is balen, maar niet eens durven zaaien zou pas jammer zijn. Misschien is dit wel de meest belangrijke in mijn leven. Ik wil altijd blijven geloven in morgen, hoe zwart alles ook is. Toen ik heel veel jaren geleden onverwachts mijn moeder verloor, als tiener, was het niet zo vanzelfsprekend om te verwachten dat het allemaal weer goed kwam. Maar ik ben een vechter en ik vocht dus voor nieuwe dagen met nieuwe kansen en mijn leven zo goed mogelijk leven, om niet nog meer leven verloren te laten gaan door verdriet. Ik ging door voor haar en ik bleef vanaf die dag toch geloven in een morgen. Hoe klein dat zaadje eerst ook was, het heeft me wel gebracht waar ik nu ben! Dus altijd blijven geloven in morgen, het komt goed.

Geluk komt van aandacht voor kleine dingen

Zeker weten ook mijn levensmotto! De grote dingen zijn mooi, maar de kleine dingen zijn minstens net zo belangrijk. En ik denk dat ik altijd, elke dag bezig ben met deze levensles. De kleine dingen zijn mij heel veel waard en ik koester ze enorm.

Life is short, lick the bowl

Moet ik nog meer zeggen. 😉 Maar ik denk dat deze luchtige quote toch ook iets zegt over mijn kijk op de wereld. Dat het iets zegt over wat ik heb meegemaakt. Genieten van het leven vind ik dubbel zo belangrijk. Ik ben op mijn blog dan ook vaak blij en positief, maar ook ik heb dus mijn dingen meegemaakt. Ook ik heb zoveel verdriet gehad dat ik het niet meer wist. En dat is precies waarom ik heel anders over het leven ben gaan denken en waarom ik probeer om mij te focussen op die kleine mooie dingen. En waarom ik probeer om volop te leven en te doen wat ik écht wil.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *