Uit de moestuin: Soep met raapjes en courgette

raapjessoep

Ik had echt nooit gedacht dat de moestuinchallenge zo goed zou gaan. We eten gewoon gemiddeld drie keer per week een serieuze maaltijd uit eigen tuin! En we worden er alleen maar enthousiaster van. En dan is het natuurlijk tijd om een recept te delen. Ik bedacht een nieuw recept met raapjes en courgette uit eigen tuin. En het was weer lekker! Boterraapjes horen wel onder de categorie ‘vergeten groenten’. Extra leuk dus om hier iets mee te maken. Hier is het recept.

Wat heb je nodig?

– 1 l water
– 2x groentebouillon (biologisch)
– 1 courgette
– 2 boterraapjes
– 2 meiraapjes
– 50 gr rode linzen

Breng water aan de kook en roer de bouillonblokjes er doorheen. Snijd ondertussen de courgette in kleine stukjes. Boterraapjes hebben een dikke schil, deze kun je het beste even verwijderen met een mesje. Doe hetzelfde bij de meiraapjes. Snijd de raapjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de bouillon. Was vervolgens de rode linzen, totdat het water geen kleur meer afgeeft. Doe ze in de pan met soep en laat het geheel lekker pruttelen voor een klein tijdje. Deze soep is gelukkig heel snel klaar en dat is altijd leuk. Pureer de soep met een staafmixer tot een redelijk glad geheel en dan kun je weer aan tafel!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *