q&ahuishouden

Hè bah, we gaan het toch niet hebben over het huishouden? Jawel! Ik heb een nieuwe rubriek voor jullie: questions and answers, waarin ik over verschillende onderwerpen een aantal vragen voor jullie ga beantwoorden! Een leuke manier om mij iets beter te leren kennen en het zijn vragen waar ik zelf altijd nieuwsgierig naar ben. Ik ga je vandaag vertellen of ik een echte schoonmaak goeroe ben, van welke klusjes ik heel blij word en of mijn huishouden altijd on point is!

Hoe ziet voor jou een week huishouden eruit. Doe je veel kleine klusjes tussendoor of heb je bepaalde schoonmaak dagen waarop je heel veel werk verricht?

Huishouden vind ik niet echt tof om te doen, maar ik wil wel graag een schoon huis hebben. Ik probeer daarom zoveel mogelijk dingen tussendoor te doen. Mij zal je geen hele dag zien huishouden. Ik vind het fijn dat ik door steeds een beetje te doen, niet het gevoel heb dat ik heel veel bezig ben met huishouden. Dat is echt ideaal. Dat betekent vaak dat ik tussendoor even de was doe, dat ik bijvoorbeeld op een later moment de was opvouw en dat ik stofzuig wanneer ik daar even kans voor zie. Grote klusjes zoals badkamers soppen en keukens soppen doe ik wanneer de kinderen slapen. En iedere dag doe ik dus een beetje van al die klusjes die gedaan moeten worden. Een hele dag huishouden en dan een paar dagen niet, dat lukt mij niet hoor!

Baal jij ervan als je huishouden niet on point is of kan je wel tegen een beetje rommel?

Ik baal er echt van als het niet on point is en dat is niet zo handig, want ik ben ook een rommelkont. Kun je nagaan wat een tweestrijd er zich in mijn hoofd bevindt, ha! Ik zou heel graag willen dat ik een huis had waarin alles blonk en er vooral nooit rommeltjes lagen, maar dat is voor mij echt een beetje onhaalbaar. Ik doe wel altijd mijn best, daarom is het nog altijd niet extreem uit de hand gelopen. Doe ik toch nog iets goed!

Ben je iemand die voor alles een vaste plek heeft en heel geordend is of is het ultieme chaos in jouw hoofd?

Chaos! Complete, totale chaos. Dus ik dwing mijzelf om vaste plekjes te creëren. Ik faal erin om vaste plekjes te behouden en blijf het dan steeds toch weer opnieuw proberen. En als ik echt teveel chaos in mijn hoofd (en huis) heb, dan maak ik lijstjes met alles wat ik nog moet doen! En dan begin ik met vliegen door het huis en dingen van mijn lijstje strepen, totdat alles gedaan is, weer op zijn plek staat en mijn hoofd weer leeg is.

Tegen welk huishoudelijke klusje zie jij altijd enorm op?

De was! Opvouwen, uithangen, alles. Er is altijd zoveel. Ik draai bijna iedere dag wel een was. En ik vind het dus helemaal niet leuk om te doen. Gelukkig houd ik toch wel net iets meer van schone kleren, alleen dat opvouwen… En als ik dan alles heel blij heb opgevouwen en in mijn kast heb gestopt, dan heb ik vervolgens altijd het onderste ding in mijn kast nodig. Zie jij al voor je hoe mijn kast er daarna uitziet? Juist. Niet mijn sterkste punt dus.

Zijn er ook klusjes waar je wel heel blij van wordt?

Ja, zeker wel! Ik hou heel erg van stofzuigen. Verklaar me voor gek, maar ik word er blij van. Ik race en zing door het huis met mijn dyson, echt waar. En ik vind het ook echt erg als ik niet gestofzuigd heb. Moet gedaan worden en maakt me blij als het gedaan is! En ik word heel blij van schoonmaakmiddel dat heel lekker ruikt. Even een doekje door het huis halen en dat alles dan naar lavendel of mandarijntjes ruikt, vind ik heel leuk (lekker suf, maar zo is het gewoon).

En waar maak jij dan heel graag mee schoon, wat zijn jouw favoriete producten?

Met alles van Method! Geen reclame, maar ik word er wel heel blij van. Sowieso kies ik eerder voor ecologisch en beter voor het milieu spullen. Ik heb wel eens geprobeerd om zelf schoonmaakmiddel te maken, maar dat vond ik toch wel tegenvallen. Ik mis de lekkere geurtjes, dat krijg ik zelf niet voor elkaar. Mijn favoriet van Method is de allesreiniger met grapefruit geur. En de vloerdweil met gember, die ruikt ook heel lekker!

Omschrijf je jezelf als schoonmaak goeroe of huishoudelijke noob?

Ik ben echt een schoonmaak noob. Ik denk dat ik voor ieder huishoudelijk probleem wel Google eens heb geraadpleegd. Van hoe maak ik mijn fornuis goed schoon, tot aan hoe krijg ik die chocolade vlek uit dat shirt? Ondertussen heb ik wel het een en ander geleerd (het lukt me nu dus wel hoor om dat fornuis schoon te houden en chocolade vlekken ergens uit te krijgen). Maar een echte schoonmaak goeroe? Nee, die ben ik totaal niet. En daar baal ik soms wel van.

 

Wil je de vragen ook heel graag beantwoorden? Natuurlijk mag je mijn vragenlijst gebruiken als tag, vermeld dan even dat je vragen hiervandaan komen en laat het me weten dat je ze hebt ingevuld, vind ik leuk! En natuurlijk mag je ze ook bij de comments beantwoorden. Ik ben benieuwd. Ben jij een schoonmaak goeroe?