Tag: 5 reasons to smile

Ik werd getagd door Linda van mamaliefde om een heel leuk en positief lijstje in te vullen! Ik vertel je welke vijf dingen een glimlach op mijn gezicht laten verschijnen.

1. Spontaan dingen doen

Mijn lieve gekke koeienboer kan er wat van. Spontaan dingen doen waar ik heel hard om moet lachen. Zo kwam hij op de dag van Halloween thuis met twee gigantische pompoenen. ‘Deze gaan we uithollen’ zei hij. En zo gebeurde het. Ik was een beetje sceptisch van te voren, maar het was echt heel erg leuk om gewoon even zoiets nutteloos te doen. Ik hou het erin, een nieuwe traditie is geboren.

5reasonssmile
(Not so charming photo)

2. Mijn dochter en haar hapjes

Kan niet ontbreken toch? Ik moet vooral lachen wanneer ze haar hapjes eet en ‘pfffffff’ zegt met haar mond vol broccoli. Het wordt nog grappiger als haar vader het hapje aan haar geeft en ze het altijd weer voor elkaar krijgen om compleet onder het eten te zitten. Marre zit dan vrolijk met haar handjes in de broccoli, om vervolgens met diezelfde handjes in haar haren te woelen. Daarna smeert ze papa onder met de broccoli. Ze krijgen nog net niet beiden een retourtje bad.

3. Haardvuur en herfstweer

Ik geniet ervan als ik ’s avonds lekker warm bij het haardvuur kan zitten. Dat wordt nog wat als we gaan verhuizen, want ik ga dit heel erg missen. Het gure weer is niet zo mijn favoriet, maar gelukkig schijnt de zon nog steeds volop! En de wereld vol met gekleurde bladeren vind ik prachtig. Het liefste ga ik eerst een flink stuk wandelen met de kinderwagen, om daarna lekker warm voor het vuur te gaan zitten met een kopje thee en chocolade pepernoten.

4. Slapende kindjes (en hondjes)

Iedere dag kijk ik voor het slapen gaan nog even bij mijn dochtertje en iedere dag weer sta ik in haar kamer met een dikke glimlach op mijn gezicht. Het blijft ontzettend lief en schattig. En als de hond slaapt moet ik ook lachen, maar dat komt meer door zijn vreemde houdingen. Hij leeft het echte hondenleven en daar hoort flink slapen bij.

5reasonssmile2

5. Eten

Iedereen die mij goed kent weet dat ik bij het woord eten al een glimlach op mijn gezicht krijg. Voeg daar pizza aan toe en ik ben intens gelukkig. Ik hou van eten, van bijzondere gerechten en van lekker koken en genieten van verse ingrediënten. Laatst kwam mijn koeienboer thuis met bijzondere vruchten en toen at ik voor het eerst cactusfruit en iets waarvan ik de naam ben vergeten, maar het was echt heel erg leuk.

Ps. Deze foto zorgt ook voor een dikke glimlach.

pumpkinkid

Waar krijg jij een glimlach van op je gezicht?

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

4 Comments

  1. En ik krijg op mijn beurt dan weer een glimlach op mijn gezicht als ik dit leuke blogje lees! Ik blijf me verbazen over de mooie haardos van jullie dochtertje, zo mooi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *