Ik hou van planten. Goh, what’s new? Van planten in mijn moestuin, van groenten van diezelfde moestuinplanten op mijn bord, maar ook van planten in mijn huis! En ik riep ooit altijd dat ik écht geen planten kon verzorgen. Een plant in mijn buurt betekende ‘dag plant’. Maar daar ben ik op terug gekomen, toen ik met moestuinieren begon. Ik kan het namelijk wél. En het lukt natuurlijk alleen als mijn plant ook echt leuk genoeg is. En leuk genoeg, betekent voor mij VEEL! Zoveel planten dat ik er niet omheen kan en ik dus ook mijn planten echt niet kan vergeten. En niet alleen dat is handig, het is ook fijn dat de druk niet zo hoog ligt. Alle focus ligt niet op één plant die niet dood mag gaan. Zo ontstond het idee om mijn eigen urban jungle stijl tot leven te laten komen in mijn huis. Dus dat is wat we nu aan het doen zijn, planten verzamelen. Heel veel planten verzamelen voor een urban-jungle-look en ik ben echt verliefd geworden op deze stijl. Maar hoe creëer je nu zo’n stijl in je eigen huis?

Tip 1. Less is not more

De belangrijkste tip van de dag is deze. Minder is zeker niet meer als je voor de urban jungle look gaat! Het leuke is dat je helemaal los mag gaan. Grote planten, kleine planten. Planten in potten, hangende planten, zelfs planten aan de muur, niets is te gek. Kijk, je moet natuurlijk nog wel je stoel kunnen vinden door je planten heen, maar verder is het helemaal gaaf met lekker veel verschillende planten.

 

Tip 2. Ga voor planten met iets geks

Je kunt natuurlijk je hele huis vol varens zetten, maar dat is nogal voor de hand liggend (ze zijn wel lekker lucht zuiverend). Het is fijn om wat gewone, minder opvallende planten in huis te hebben, maar daarnaast mag je toffe planten uitkiezen met iets grappigs. Ik ging voor deze plant met een ananas er bovenop. Hij blijft drie tot zes maanden zo mooi staan en dan valt de ananas eraf, helaas. Maar tot die tijd staat ie wel heel mooi te ‘shinen’.

Tip 3. Koop niet alleen echte planten

Interieurs worden pas goed als je alles perfect weet te combineren. Dus voor je urban jungle interieur haal je niet alleen planten in een potje, maar ook planten in lijstjes/op doeken/op je behang. Zo hoef je minder planten echt te onderhouden en heb je wel de goede stijl te pakken. Ik vind vooral planten op doek echt heel erg tof. Gelukkig vind je die nu overal. Shoppen dus!

Tip 4. Paint it green

Pas op dat je hele huis niet groen wordt (grapje hoor). Je zou het bijna denken na deze blogpost. Maar groene muren kunnen wel dat beetje extra geven. Je hoeft niet alle muren groen te verven, misschien juist niet. Maar een statement wall met groen staat wel heel mooi. Vintage, bruine banken en grijze muren doen het ook heel goed bij planten. Speel met kleur en met natuurtinten, dan komt het helemaal goed.

Tip 5. Kies een urban jungle ruimte

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de deur opent naar je huis en denkt dat je aan de andere kant weer buiten staat (snap je het nog). Creëer een speciale urban jungle ruimte! Dat kan je woonkamer zijn, je serre, de gang en als je het heel budget proof wilt doen ook gewoon je toilet of badkamer! Mijn urban jungle ruimte is mijn woonkamer, omdat ik eigenlijk gewoon graag buiten ben. Maar een urban jungle toilet ruimte lijkt me ook erg grappig! Met vrolijke planten in lijstjes en quotes, kruidenpotjes en cactussen bijvoorbeeld.