Ik weet ook niet wat ik aan het doen ben, maar ik ga gewoon maar door

Soms weet ik het ook even niet meer, heb ik al zoveel gezegd en geschreven dat ik even door de bomen het bos niet meer zie. Of lees –> soms heb ik de hele week achter de schermen aan mijn blog gewerkt. De website verbeterd, dingen aangepast in mijn sidebar, stukjes herschreven, logo’s vervangen en nagedacht over mijn blog en hoe ik alles nog leuker maak. Ik merk dat ik hier heel veel energie uithaal en dat ik het onwijs leuk vind om mijn blog te laten groeien en om er veel werk in te steken. Zo ben ik ook begonnen bij de writers community, met de insteek om meer bij te leren. Niet alleen voor het schrijven van verhalen, maar ook voor het mooier maken van mijn blog. En nu ik begonnen ben leer ik zoveel en merk ik dat ik zoveel aan het denken word gezet. En dat geeft dus een flinke energie boost!

Het is zo leuk om meer bezig te zijn met mijn blog en te doen waar mijn passie echt ligt. En daar hoort natuurlijk ook nadenken over de toekomst bij. Waar wil ik naartoe met mijn blog? Wat wil ik bereiken? En waar doe ik het allemaal voor? En weet je, ik weet niet precies waar ik heen ga. Ik weet wel wat ik wil, maar ik heb geen idee waar dit alles mij écht heen gaat brengen. Vaak gaan dingen namelijk totaal anders dan je had verwacht.

Ik weet ook niet wat ik aan het doen ben, maar ik ga gewoon maar door. Op dit moment heb ik een blog, als hobby, waar ik heel veel tijd in stop. En soms denk ik dat ik geen steek verder ga komen. I’ll never be a fisherman (Wij gebruiken deze gekke uitspraak uit een reclame thuis altijd, als we even denken dat iets ons echt nooit gaat lukken). Ja, ook mijn bio koeienboer die het volgens mij allemaal heel prima doet, is daar wel eens onzeker over. En ook ik kan er best onzeker van worden, als ik denk aan de weg die voor mij ligt. Ben ik daar wel goed genoeg voor? Gaat het mij lukken of is het allemaal verspilde tijd?

Maar weet je, niemand weet zulke dingen van te voren. Alle succesvolle mensen zijn ooit klein begonnen, soms met bijna niks. En ze zijn gekomen waar ze nu zijn, omdat ze doorgingen. Omdat ze volhielden, omdat ze ondanks al die bomen op de weg een doorgang zagen. En ook, omdat ze zich niet klein lieten houden door wat anderen ervan zeiden. Dus ja, soms voelt het stom om te zeggen dat ik ‘maar dit’ doe, omdat dit voor sommige mensen niet succesvol genoeg is. Maar so be it. 

Mijn les uit dit alles? Ga door als je een droom hebt, geloof in jezelf. Er zijn altijd dagen waarop je denkt dat je nooit succes zult halen. Die dagen heb ik ook.  Er zijn altijd mensen die je gaan vertellen dat iets je niet gaat lukken. Maar het maakt niet uit wat iedereen zegt of denkt, het gaat om wat jij denkt. En ik geloof erin dat je echt wel ergens aankomt als je niet opgeeft en gewoon hard werkt. You will be a fisherman (al geloof ik het ook best als dát niet precies je ambitie is).

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *