Herfst, de één houdt er van en de ander wordt al knettergek van het denken aan herfst. Het is echt zo’n seizoen waar je of heel blij van wordt, of je krijgt er een dipje van. Ik hoor bij de groep die heel erg blij wordt van herfst, heerlijk! Het is het seizoen voor de huismus, de dekentjes en wolliefhebber. En voor iedereen die houdt van uitwaaien aan zee en daarna chocolademelk! Herfst is het seizoen om de bossen in te gaan, thee te drinken en spelletjesavonden met vrienden te houden bij een open haard (die open haard wil ik nog zo graag). Maar er is natuurlijk ook veel regen. Vaak heel veel regen. Hoe haal ik zoveel mogelijk leuke dingen uit de herfst, zodat ik geen dip krijg?

  1. Ik accepteer maar gewoon dat het weer niet altijd mee gaat zitten. Het gaat plenzen, kleddernat regenen en het gaat stormen. Ik verstop mezelf gewoon in mijn festival regenponcho als het echt moet (op hoop van zegen dat dat ding het niet begeeft), dat verzacht de boel een beetje.
  2. Ik vind het heerlijk buiten in de herfst, wanneer het zonnetje niet meer zo fel schijnt. Dus ik ga heel veel wandelen. Wel op zonnige dagen, het liefste wanneer het net een beetje fris is. En na plensbuien vind je mij in het bos. Het ruikt dan zo ontzettend lekker. Knisperende bladeren onder mijn schoenen, de geur van bomen. Ja, herfst doet het hier op de boerderij goed.
  3. Mijn camera draait overuren! De zon is op zijn mooist in dit seizoen en niet meer zo hard op beeld. De herfstkleuren werken ook goed mee. Ik zie altijd zoveel dingen die ik op de foto wil zetten. Ik denk dat dit mijn favoriete foto seizoen is. En ik maak dan ook ontzettend veel foto’s in de herfst. Ieder jaar weer, staan er duizenden herfstfoto’s op mijn computer.
  4. En als er dan een plensbui is geweest dan ga ik snel naar binnen, waar de kat in zijn kartonnen doos kan zitten en de muziek aangaat. Ik pak er dan een boek bij, met het gekletter van regen op de achtergrond en het geluid van de waterkoker (theeleut!) komt het allemaal wel goed.
  5. Het is ook het knutselseizoen bij ons thuis. Ik noem het altijd de knutselclub ‘Jongens (dames) het is weer knutselclub tijd’. We pakken dan alle stiften, stempels, kleurtjes, kartelscharen, stickers, foambloemetjes en gekleurde papieren bij elkaar en leggen alles op tafel. En dan mogen de kinderen losgaan en heel veel knutselen! Heel gezellig, vind ik dat.
  6. En dat niet alleen, herfst is ook perfect voor haken. Ik ben alvast begonnen aan een wintersjaal, ik haak wollen kussenhoezen en alle dingen die lekker warm en knus zijn! Ik haak het meeste in de herfst en de winter, daarna verdwijnen mijn spullen altijd weer langzaam in de kast en moet ik een beetje moeite doen om nog een goed ontwerp te maken. Nee, dat lukt niet in de zomer.
  7. Gezellig licht in huis! Kaarsjes, maar ook lampenslingers doen het altijd goed. Meestal shop ik in deze tijd van het jaar weer wat nieuwe kaarsen, lichthoudertjes of lampenslingers. Dit jaar kocht ik een gezellige lampenslinger bij de Action, die meteen meer sfeer geeft aan de huiskamer. Met dit soort lichtjes voelt het altijd wat minder donker of ongezellig.
  8. En we halen met het hele gezin sierpompoenen in huis. In de buurt staat ergens aan de kant van de weg een gigantische kar met sierpompoenen in alle maten en soorten. Het is ook een boerderij waar kippen rondlopen, dus het is voor de kinderen extra leuk om er te kijken (je mag dan de kippen ook voeren). We kiezen allemaal onze eigen pompoen uit en die nemen we dan mee naar huis. Soms kopen we een hele grote voor bij de voordeur (lekker cliché Halloween proof) en andere jaren shoppen we de allerkleinste gekke vormen. En als we tijd hebben, dan hollen we zo’n grote uit en maken we er een gezichtje op.

Maak er een herfst van om nooit te vergeten. Ik hoop dat je er ook veel van kan genieten. En mochten er toch veel donkere dagen zijn, dan hoop ik dat je er veel lichtjes ingooit!