Eindelijk lente en nieuwe plannen

We zitten alweer een week in de Lente! En dat maakt me heel erg blij. Eindelijk weer veel vaker lekker buiten zijn, het seizoen op de boerderij gaat weer van start en mijn bakfiets mag veel vaker naar buiten. Dat zijn zeker weten allemaal dingen waar ik gelukkig van word.

En zo’n nieuw seizoen brengt ook heel veel nieuwe idee√ęn met zich mee en plannen die ik uit ga voeren. Dit jaar gaat in het teken staan van mijn nieuwe moestuin. En daar ga ik weer lekker veel over schrijven, mijn avonturen delen en heel veel laten zien hoe alles in de moestuin gaat!

Ik ga voor het eerst dit jaar aan de slag met een serieus best wel grote moestuin, gewoon een echte met alles erop en eraan (behalve een kas dan, dat zijn echt nog dromen voor later!). En daar ben ik super enthousiast over.

Vorig jaar schreef ik al eens dat ik steeds beter voor me zie wat ik wil doen in het leven en dat heeft vooral alles met eten en onze boerderij te maken. Wat ik hier voornamelijk doe, is namelijk voedsel laten groeien. En voor mijn kindjes zorgen, dat altijd op de eerste plaats.

Deze winter heb ik veel Amerikaanse blogs gevolgd, over modern homesteaden. En daar werd ik nog enthousiaster van. Het is absoluut iets wat ik meer wil doen, maar hier in Nederland is het nog niet zo bekend. Je eigen eten laten groeien, koken met die groentes en heel veel dingen zelf maken (creatief zijn!), maar vooral wat meer re-connecten met de natuur en wat rustiger aan allemaal (zonder alle leuke, toffe dingen in het leven de moeten missen natuurlijk, want: modern).

Ik ben met dit alles de laatste jaren heel veel bezig geweest en ik zie steeds meer dat er meer wegen zijn om te bewandelen dan de -negen tot vijf baan- weg. En ik ben blij dat ik dat ontdekt heb.

Van bloggen word ik ook nog steeds heel blij en van al mijn avonturen delen ook. En eigenlijk wil ik in deze post dus gewoon even praten over al die dingen. Ik wil nog zoveel meer eruit halen op bloggebied.

Op het gebied van voedsel, wil ik dus zoveel mogelijk mijn eigen eten laten groeien. En dat wil ik gebruiken voor lunches en avondeten en wat meer niet zo gefocust zijn op brood. Gewoon eens niet doen wat ze zeggen(ontbijten met brood en hagelslag, omdat wij Nederlands dat doen ;)). Even anders, niet omdat hagelslag niet lekker is (dat eet ik echt nog wel!), maar omdat ik denk dat er zoveel meer mogelijk is.

Ikzelf vind avondeten het allerleukste eten van de dag en daar wil ik helemaal niet lang op wachten, ha! Al gaan die lunches er natuurlijk niet uitzien als complete maaltijden, dat is een beetje teveel van alles. Maar ik ga mijn inspiratie voor wat minder brood eten en kiezen voor andere dingen, ook delen.

Ik ga dus lekker laten zien hoe mijn moestuin avonturen gaan verlopen en natuurlijk ga ik nog steeds veel journalen (met moestuin schema’s), haken, koken, taarten bakken en al die dingen. Oh en er vaker over bloggen. ūüėČ

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *