Van deze dingen word ik heel erg enthousiast

Het is natuurlijk wel een beetje guur buiten vandaag, dus ik vind het tijd om even de focus te leggen op dingen waar ik enthousiast van word. Hoewel ik best wel van herfst hou, vind ook ik het niet altijd heel feestelijk. Donkere dagen zijn gewoon wel een beetje deprimerend, maar er is genoeg leuks gelukkig. De foto is misschien niet mijn meest flatteuze foto (maar who cares), maar het geeft wèl heel goed mijn gevoel weer van toen het nog heerlijk zomer was; ik werd daar blij van. En ik word dus van nog heel veel andere dingen blij. Het leek me gezellig om iets meer van mezelf te laten zien in een blogpost, zodat je me wat beter leert kennen.

Ik word vrolijk van taart! Oké, dit is wel een inkoppertje hoor. Dat ik een blog heb met als groot onderdeel taarten, zegt natuurlijk al iets over mijn liefde voor taart. Maar ik word echt heel erg vrolijk van mooie taarten, vooral als ze zelf gemaakt zijn. Ik zie de laatste tijd heel veel feestjes om mij heen waar de taart ontbreekt, en dat vind ik eigenlijk niet kunnen. Feest zonder taart, waarom dan? Ik vind het altijd heel gezellig. En ik ben sowieso wel van mening dat feestjes gevierd mogen worden.

Ik word heel erg enthousiast van wol en mooie haakspullen/tutorials/pinterest dingen. Als ik op een wolmarkt ben dan word ik echt enthousiast. Wol maakt me heel blij, ik weet soms ook niet goed waarom. Maar het staat heel cozy en daar hou ik van. Ik raak geïnspireerd voor nieuwe projecten en ik vind het gewoon echt heel leuk om op creatieve markten te zijn. Ja, tof!

Van alle kleine dingen in het leven word ik ook heel blij. Het zijn de kleine dingen die het doen, zeggen ze wel eens. En voor mij geldt dat klein geluk mij inderdaad heel vrolijk maakt. Een mooi liedje dat ik luister tijdens het koken, of een heel lekker kruid dat ik net ontdekt heb. Kleine cadeautjes van mijn kinderen, of de grappige dingen die ze doen. Een lekker toetje op tafel zetten en samen dingen doen met koeienboer, al zijn ze heel gewoon. Daar word ik blij van. En ik geloof ook wel dat ik heel blij word van eten, want ik noem nu heel wat voorbeelden met eten. Klopt ook echt hoor!

Spontane uitjes maken me ook heel gelukkig. Ik word heel vrolijk van ineens een dagje weg gaan, of spontaan uit eten gaan. Doe mij maar pizza! Ik vind het absoluut niet fijn om iedere dag hetzelfde te doen, of een vast ritme te hebben in de dingen die ik doe. Ik heb wel routines en ik eet ook wel gewoon regelmatig en ik ga niet ineens de hele nacht werken of poetsen, ha. Maar ik wil op maandag wel eens gewoon weg gaan met het gezin, in plaats van werken. Of in plaats van thuis avondeten, alle spullen inpakken en gaan picknicken. Of besluiten dat het op een heel normale dag met veel werken op de boerderij en afspraken, tijdens lunchtijd tosti party is. Juist dan! Spontane, leuke, gekke, gezellige dingen doen door al het heel gewone heen.

Ik ben dol op zebraprint! Echt zo’n dingetje dat steeds terug komt in ons interieur. Niet heel overdreven en opvallend, maar zeker wel aanwezig. Ik heb zebra ontbijtborden, een zebra kleed, zebraprint in fotolijsten en wel een paar meer van dat soort dingen. Je vindt ze tussen al onze groene dingen en dat is echt iets dat ik heel erg leuk vind.

Comfy truien, wollen vesten en jurken met print doen het ook heel goed (vooral in mijn garderobe). Ik draag veel stoere dingen (zwart, biker boots, dat soort dingen) maar ik combineer ze altijd met iets meer vrouwelijke dingen, natuurtinten of dus toffe printjes! En die wollen vesten passen overal wel bij, vind ik in de winter. Die comfy trui, moet overigens wel een beetje leuk zijn en dus iets speciaals hebben. Ja, dan trek ik het aan en vaak ook.

Fotograferen en dan vooral spelen met lichtinval doe ik heel graag. Ik check altijd waar de lichtstralen vallen en positioneer mijn model zo dat het licht net mooi over hun gezicht valt, of er net achter met zo’n gloed. En dat doe ik ook met bloemen en licht dat er doorheen valt. Heel erg tof en ik leer steeds weer, dat proces gaat echt heel snel. Ik fotografeer vaak. En nog steeds met heel veel plezier dus!

Oh en dan nog iets waar ik echt heel enthousiast van word, praten over toekomstdromen. Ik kan dit uren doen. Het liefste praat ik hier vaak over en dat is misschien niet eens handig. De meeste dingen zijn nog helemaal niet gebeurd (nog steeds niet) en andere dingen die ik nooit dacht te doen, doe ik juist nu wel. Maar het blijft verleidelijk dat toekomstdromen, en natuurlijk is het altijd oké om iets te willen en ergens naartoe te werken. Maar ik ben denk ik soms vooral heel ongeduldig en ik wil zo graag weten wat er allemaal nog voor dingen gaan gebeuren. En ik vind het ook heel leuk om te horen wat andere mensen van plan zijn. Het is wel goed dat het vooral allemaal nog een verrassing is, maar het houd me bezig die toekomstdromen. En ik heb ze veel.

Ik geloof dat ik sowieso wel een kletskous ben in real life, als je me goed kent dan (anders misschien niet altijd). En kletsen met vriendinnen vind ik dan ook wel heel gezellig! Daar maak ik altijd tijd voor vrij. Als is het maar heel even in een drukke periode. Life is nothing without friends.

En ik word heel enthousiast van mensen die hun dromen achterna gaan en horen hoe ze dat gedaan hebben. Iets wat me vaak bezighoudt en waarvan ik ook zeker denk dat je dat altijd moet proberen. Het leven is soms te kort om te lang te piekeren. Maar ik denk nog wel dat ik dit zelf iets meer zou mogen doen, ook dat geef ik toe. Dat maakt het extra inspirerend wanneer iemand daar al zo ver in is. Ik leer daar graag van en ik vind dat soort dingen heel erg mooi, bijzonder en tof.

En dan kom ik op het laatste punt van vandaag; nieuwe dingen leren! Ik moet mezelf altijd blijven uitdagen, anders raak ik verveeld. Ik hou van leren, maar wel vaak van mezelf dingen leren. Ik hoef dus niet alle cursussen en workshops af te gaan, maar als ik iets nieuws heb ontdekt dan zoek ik daar wel alles over op en probeer ik uit, net zolang tot ik het kan. En dan wil ik weer iets nieuws! Dat ging al eerder zo met fotograferen, haken, taarten bakken, bloggen, piano spelen en wel meer. Ik zal altijd iemand zijn die steeds nieuwe dingen wil leren. En daar word ik dus ook heel gelukkig van.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

One Comment

  1. Wat leuk om te lezen! Daar zitten ook zeker dingen tussen die mij ook blij maken 🙂 Ik ben ook gek op uit eten, uitjes met mijn vriend en gaan voor mijn dromen! Elke dag datgene doen waar je het allergelukkigst van wordt, is denk ik het mooiste dat er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *