Het lezen van een boek is één van die dingen waar ik maar geen genoeg van krijg (net zoals het schrijven van content en verhalen). Maar wat is het toch dat mij zo trekt hieraan? Waarom word ik zo gelukkig van boeken lezen? Terwijl een ander er de rust helemaal niet voor kan vinden. Het is iets met in een andere wereld stappen, heerlijk is het om even mee te gaan in een verhaal.

– Het is bewezen dat lezen één van de meest mindful dingen is om te doen. Doordat je leest en je met je ogen zo hard op het papier geconcentreerd bent, is er geen ruimte voor andere gedachten. Alles wat er toe doet is het hier en nu, het verhaal in dat boek. Dat maakt lezen de ultieme ontspanning. Je zet als het ware al je zintuigen op lezen en dat is waarschijnlijk ook waarom lezen zo relaxt werkt. Een heerlijk zen bezigheid dus. En één van die hoofdredenen waarom ik het niet wil missen.

– Wegkruipen in een andere wereld is soms zo leuk! Niet omdat ik wil ontsnappen aan mijn eigen leven, helemaal niet. Wel omdat er in die andere wereld zoveel nieuwe dingen gebeuren, en zoveel onverwachtse dingen. Sommige verhalen scheppen een hele nieuwe wereld, terwijl andere juist weer een heel apart probleem weergeven op een voor ons bekende plek. En dat vind ik allemaal heel boeiend. Ik vond bijvoorbeeld mijn leven in de wildernis heerlijk om bij weg te dromen. Ik waande me echt even zelf in de wildernis met alle problemen en bewonderingen die daar bij komen kijken.

– Ik hou ervan om verhaallijnen te ontcijferen, te voorspellen waar het heen gaat en te ontdekken dat een verhaal totaal de andere kant opgaat. Het ontcijferen van de dader in een thriller, super spannend! En het vinden van de meerdere lagen in boeken en de diepere betekenis. Wanneer die er daadwerkelijk te vinden is, dan ben ik helemaal gelukkig.

– Ik hou van boeken met een boodschap. Ik lees meestal boeken over mensen die hun hart volgen met alle struggles die daarbij komen kijken. En ik heb dan natuurlijk graag dat ze die struggles overwinnen en hun dromen waarmaken. Maar ik vind het ook mooi als er in boeken een boodschap te vinden is over het mooie van de kleine dingen, of wanneer er kleine positieve boodschappen in verstopt zitten. Heerlijk hoor zo’n boek vol motivatie!

– Herkenning is ook zo’n ding dat ik graag zoek in een boek en waar ik blij van word. Boeken waarin moeders de hoofdrol spelen verslind ik. En ik zou heel graag eens een boek lezen over een moeder op een boerderij, die ook niet precies weet welke weg ze nou moet gaan volgen, ha! Ja, herkenning is fijn en je kunnen identificeren met de hoofdrol speler.

– Het geeft mij het gevoel dat ik steeds weer leer. Dat is natuurlijk iets minder bij het lezen van fictie boeken, maar ook dat voelt soms toch wel leerzaam (wanneer ik kijk naar verhaallijnen en hoe een boek in elkaar zit bijvoorbeeld). Maar ik lees ook veel non-fictie boeken. Boeken over mindful leven, of how2talktokids (nog zo’n inspirerend boek!) en girlboss boeken  vind ik heel inspirerend. En ik leer ervan en daar hou ik van. Want ik ben zo iemand die graag steeds weer nieuwe dingen leert.

Dus ik hoop nog heel veel mooie, ontroerende, bijzondere en inspirerende boeken te lezen in mijn leven!

Wat is voor jou echt een dikke vette aanrader of een boek dat jouw leven compleet veranderd heeft?