Wat mij de afgelopen weken bezighield

De afgelopen weken waren DRUK. Het was een heerlijke tijd met een jarige dochter en natuurlijk stonden de eerste schooldagen gepland. Wat hebben we veel gefeest en veel nieuwe dingen gedaan de afgelopen tijd. Het was soms een beetje te druk, voor de leuk. Maar merendeels heb ik genoten van taart en feest voor mijn dochter, heb ik bevrijdingsdag heerlijk kunnen vieren met dansen en vriendinnen en mocht ik ook ervaren hoe het is om de hele week mijn dochter van en naar school te brengen met de bakfiets (dat is nogal een verandering). Wat hield mij de afgelopen tijd bezig?

Een dochter van vier jaar!

Hieperdepiep, mijn dochter is dus vier! Vorige week hebben we dit heel gezellig met iedereen gevierd. Ik bakte drie chocoladetaarten, waar ik echt heel trots op was. En we hadden de hele dag gezellige visite. Als klap op de vuurpijl zijn we nog uit eten geweest met z’n viertjes. Patatjes, want daar had mijn dochter (natuurlijk) zin in. En het was gewoon echt top en genieten! Vier voelt extra speciaal en raar (hoe kan ze ineens zo groot zijn!?) en ik vond het een mega bijzonder moment, omdat ze nu naar school mag.

Bakfietsen en een nieuw ritme

Ik vertelde er dus al over in de intro, maar mijn dochter mag nu de hele week naar school, hoera! Dat naar school gaan, brengt natuurlijk wel veranderingen in ons ritme. Waar ik eerst één keer in de week naar school fietste en verder hier en daar wekelijks om boodschappen ging als verplichting, hebben we nu vijf dagen per week verplichtingen. De eerste echte schoolweek zit erop en ik ben best wel trots dat ik gewoon de hele week op die bakfiets heb gezeten. Die school staat namelijk niet naast ons huis.

Ik fiets al mijn hele leven veel te veel kilometers (dat hoor ik steeds van mensen). Maar nu doe ik het dus gewoon weer, maar dan met BAKfiets. 70,5 kilometer in deze hele week, om precies te zijn. En mijn fiets is niet elektrisch. 😉 En dat gaat allemaal best oké, maar kost wel veel tijd. Dus ik kom een beetje in de knoei soms met alle andere dingen.

Ik ben niet zo goed in loslaten

Van deze weken heb ik vooral geleerd dat ik niet zo goed ben in loslaten. Ik ben er zelfs helemaal niet goed in. Ik heb altijd het gevoel dat ik moet zeggen dat het heerlijk is dat mijn dochter nu naar school gaat, omdat zoveel mensen dat zeggen. Maar ik vind het helemaal niet heerlijk. Ik vind het helemaal drie keer niks. Ja, wel voor haar. Ze geniet volop! Maar ik, ik vind het heel eerlijk, moeilijk. De uren dat ik haar nu zie zijn er ineens heel weinig, want ik zag haar natuurlijk eerst héél vaak. En ik heb ooit heel bewust de keuze gemaakt om te stoppen met werken en voor de kinderen te zorgen. En alhoewel ik nu ook af en toe toch werk op de boerderij, is dat nog steeds zo weinig dat ik nog altijd bijna niks mis van mijn kinderen.

En dan is er ineens al eentje vier jaar en moet ik alweer loslaten. En ik vind dat echt lastiger dan ik had verwacht (ik had helemaal niet verwacht dat ik het lastig zou vinden namelijk, ha verkeerd gedacht!). En dat komt allemaal vast goed. Maar voor nu loopt het dus een beetje in de soep verder, want ik ben er niet helemaal bij met m’n hoofd.

De fijne foute zomer schrijfwedstrijd

Een ander nieuwtje over afgelopen weken (even niet gezins gerelateerd) is dat ik de afgelopen week keihard mijn best heb gedaan om een goed feel-good verhaal op te zetten voor een schrijfwedstrijd! Ook dat is een genre dat ik namelijk heel leuk vind om te schrijven en ik wilde heel graag zo’n fijn, fout zomer verhaal proberen. En het was zo leuk en hilarisch om te doen! Vooral het laten proeflezen door mijn koeienboer, de grootste lol. En dat is dus de reden dat mijn blog er zo zielig bij heeft gelegen deze tijd. Mijn kostbare avonduren zaten allemaal in dat verhaal. Dus het moet nu wel steengoed zijn, toch? Ik duim en ik duim en ik duim. Maar bovenal was het heerlijk om te schrijven.

En nu weer door naar een nieuwe week, met 300 bomen die geplant moeten worden (ja, daar komt mijn werk om de hoek, oh help) een korte schoolweek, dus dat is wel heel fijn! En wie weet feel-good verhalen op mijn blog in plaats van in pages. Heel fijn Pinksterweekend!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

One Comment

  1. Nog van harte gefeliciteerd met je dochter! Wauw, vijf dagen per week heen en terugfietsen met de bakfiets, dat is knap hoor! En zie het maar een beetje positief dat je dochter nu op school zit, want zo heb je meer tijd overdag om te schrijven 🙂 Wat leuk dat je ook mee hebt gedaan met de foute zomerwedstrijd! Ik ben echt benieuwd wat de uitslag wordt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *