Ken je dat gevoel dat het einde van het jaar nadert en je begint na te denken over alle dingen die je nog wilt bereiken dit jaar. Voor mij voelt ieder jaar wel als een nieuw hoofdstuk, waarin ik weer nieuwe dingen aan wil gaan en leren wil. En dan wanneer het einde van het jaar nadert, komt een reflectiemoment. Een moment waarop ik ineens terug kijk op de dingen die ik dit jaar heb gedaan en ik mij afvraag of ik wel alles gedaan heb wat ik wilde doen. En dat gebeurt meestal in oktober. Wat wil ik de komende maanden in dit jaar nog bereiken?

Ik wil heel graag mijn rijbewijs halen. Of dat al voor de jaarwisseling is weet ik niet, maar ik wil in ieder geval aan het einde van dit jaar heel dichtbij dat punt zijn! Ik durf daar niet zo goed iets over te zeggen, omdat ik niet zo goed weet hoe lang dit gemiddeld duurt en vooral hoe lang ik erover ga doen. Maar ik heb nu al twaalf lessen gehad, dus ik ben goed op weg! In ieder geval ga ik de komende maanden alleen maar doorzetten en iedere week lessen en keihard oefenen en leren.

Heel veel (steeds meer) schrijfuren maken en deze droom ook niet meer loslaten. Ik wil mooie dingen delen, creatieve uitspattingen online zetten en lekker doorgaan. Heb je al door dat er nu weer gemiddeld 5 artikelen per week verschijnen? Zo leuk vind ik het. En daarbij wil ik natuurlijk ook wel weer mijn blogbereik vergroten.

Een kerstfotoshoot doen voor gezinnen! Het plan is om in de feestmaanden een kerstboom buiten neer te zetten met vrolijke aankleding en lichtjes en daar gezinnen te shooten! Voor een toffe kerstfoto! En een kijkje op de boerderij natuurlijk. Ik hoop dat ik het voor elkaar  ga krijgen!

En natuurlijk heel veel gezellige, feestelijke momenten met mijn gezin beleven. Ik kijk zo uit naar de feestmaanden. Gezellig samen pompoenen uitzoeken met Halloween (ook al doen we niet zo veel aan Halloween, ha), Sinterklaas cadeaus en de spanning daar omheen, kerstbomen versieren en heel veel lekker eten maken in de keuken. Kom maar op! Klinkt misschien niet echt iets om te bereiken. Maar één van de dingen die ik zelf heel belangrijk vind, is om juist die momenten volledig te beleven. Om te genieten van mijn kinderen en ons gezin, omdat juist die normale dingen zo belangrijk zijn.

En verder hoop ik vooral nog meer door te gaan met wat mij echt gelukkig maakt. De stappen die ik daarvoor dit jaar al heb gezet, zijn me zoveel waard. Ik durf veel meer te kiezen voor mijn dromen dit jaar en dat ook kenbaar te maken. Ik doe veel meer wat mij echt blij maakt. Het zijn maar mini stappen, maar die maken soms een wereld van verschil.

Oh en als laatste wil ik ook wel beter leren borduren. Meer technieken leren, meer dingen maken. En een punche needle borduurnaald leren gebruiken. En ik wil heel veel muren verven in huis. Haakprojecten eindelijk afmaken en nog meer gezellige interieur dingen in huis halen. Maar dat zijn echt de kleine dingen.

Wat wil jij nog bereiken in de komende maanden. Welke dromen wil jij waarmaken? En heb jij ook altijd het gevoel dat elk jaar een nieuw hoofdstuk is? Ik ben benieuwd!