10 dingen die ik doe als ik Marre wil verwennen

banancake1
Het is wat, zo’n eerste verjaardag. Ik moest mijzelf echt inhouden om geen complete winkels leeg te kopen. Wat hou ik van dat kleine meisje. Alhoewel liefde niet te koop is moet ik toch ook wel toegeven dat ik graag alles voor haar wil kopen, omdat er zoveel dingen zijn waarvan ik weet dat ze er een glimlach van oor tot oor van krijgt. Het was dus niet zo gek dat ik Marre rond haar eerste verjaardag gigantisch hard wilde verwennen met mooie spulletjes en lekker eten.

Soms overvallen die momenten mij, dan ben ik even zo ontzettend blij dat ze er is en dan wil ik haar even alles geven wat ik maar kan bedenken. Laten we hopen dat ze later niet ‘verwend’ wordt genoemd, maar ik denk dat het wel meevalt en dat de dingen die ik doe met haar vooral voor veel mooie herinneringen zorgen. Verwennen mag namelijk best en dit is wat ik doe als ik gewoon eens even lekker zin heb om iets leuk te toen voor en met mijn dochter.

– Ik haal broodjes voor haar bij de bakker of de supermarkt, het liefste zachte bolletjes. Ik weet dat ze hier van gaat smullen. Verwenbroodjes zijn de beste. En op dat broodje moet natuurlijk appelstroop. Als ik het broodje appelstroop in stukjes voor haar leg, dan eet ze helemaal zelf dat broodje op, tot de laatste kruimel.

– Ik bak bananencake, of appelcake, pannenkoekjes, of iets anders wat hier op lijkt. Dan weet ik zeker dat ze gaat smullen van haar snack die dag en ik vind het prachtig om te zien hoe ze hebberig een stuk cake naar binnen werkt. Gelukkig is deze cake ook nog eens best gezond en mag het lekker vaker gemaakt worden!

– Het valt wel op dat verwennen in mijn geval veel te maken heeft met eten, je kunt vast al wel raden wat ik doe om mijzelf in de watten te leggen. Dus als we toch bezig zijn, kan ik je ook wel vertellen dat ik één keer in de twee weken naar de slager loop om daar een klein stukje kalfsleverworst te halen voor op brood. Dat vindt ze echt het allerlekkerste beleg.

– We gaan samen naar de action en daar zoek ik een kleinigheidje voor haar uit. Dat mocht ik vroeger ook eens in de zoveel tijd en dat was zo leuk! Dus dat moet gebeuren. Marre kan helemaal nog niet zelf kiezen, dus houd ik een paar dingen voor haar neus en ga ik af op haar gezichtsuitdrukking. Zegt ze ‘daah’ en wijst ze ernaar dan is het interessant, trekt ze een serieus gezicht en doet ze verder niets, dan is het iets te overweldigend en zet ik het terug.

– Ik laat Marre fietsen op haar nieuwe driewieler  – ik kan beter zeggen, hangen op haar fietsje-  en zo doen we buiten een rondje. Marre vindt het super leuk buiten. Als ik haar buiten neerzet dan kruipt ze er snel vandoor, het maakt niet uit waar we zijn, ze gaat. Zet ik haar ergens binnen in een onbekende omgeving dan duikt ze het liefst zo snel als ze kan bij mama, wat een verschil! De fiets is een succes en er zijn iedere keer grote tranen als het rondje klaar is en ik haar van de fiets aftil. Volgende keer een groter rondje mama!

– Als we het over buitenspelen hebben dan zijn er natuurlijk meer dingen die ik doe om haar te verwennen. Naar de speeltuin gaan bijvoorbeeld! Zelfs Marre kan zich daar goed drie kwartier vermaken – daarna krijgt ze honger – en dat is lachen.

– Fietsen bij mij achterop de fiets! Het wordt steeds minder verwennen en meer ‘leuke dingen doen’, maar het komt er allemaal op neer dat ik het doe, omdat ik denk dat Marre er van gaat genieten. Soms heb ik het heel erg mis hoor, dan gilt ze het uit achterop de fiets – maar dan ben ik vast en zeker zo’n lekker stuk bananencake vergeten voor onderweg – en dan gaan we snel naar huis. Maar meestal heeft ze het naar haar zin en brabbelt ze van alles en wijst ze naar leuke dingen die ze ziet.

– Ik ga nog even terug naar eten klaarmaken, want om Marre te verwennen maak ik ook vaak avondeten dat ze heel erg lekker vindt. Stamppot peen en ui met gehakt vindt ze bijvoorbeeld heerlijk, maar ook bami is smullen en als ik echt iets leuks wil maken dan ga ik voor zelfgemaakte frietjes! Ik schil aardappelen en snijd ze in reepjes, kook ze in de pan en gooi ze vervolgens over in een ovenschaal met een beetje olie (geen zout) en laat ze daar een beetje knapperig worden. Dat is smullen, want die zelfgemaakte frietjes kan je vasthouden en helemaal zelfstandig opeten.

– Ik laat haar extra lang in bad spelen met haar bootjes. Ze zegt dan ‘brmmm’ als de bootjes varen en ze laat ze altijd ten onder gaan. Titanic is er niks bij.

– Ik maak een gigantisch lekker fruithapje. Ik snijd van alles in kleine stukjes, mix het door elkaar en laat haar er heerlijk van smullen. Eigenlijk doe ik dit heel vaak, maar toch voelt het als verwennen. Aardbei met mango en kiwi ziet er namelijk veel specialer uit dan een simpele sinaasappel. En daar is Marre het mee eens.

Stiekem zijn al deze verwennerijen ook een beetje voor mij. Ik lach mij rot, geniet met haar mee en maak nog net niet zoveel plezier als haar. Ik denk dat dit wel de meeste dingen zijn die we op dit moment samen doen en waarvan ik weet dat ze er blij van wordt, naast spelen en hutten bouwen in de huiskamer.

Wat doe jij als je je kindje wilt verwennen?

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *