10 Dingen die ik leerde in augustus: over baby’s opvoeden

overbabysopvoeden

Iedere maand zet ik een lijstje neer van dingen die ik heb geleerd. En ik kies iedere maand een ander onderwerp dat heel erg aanwezig was die paar weken. Je kan wel zeggen dat deze maand dus echt in het teken stond van baby’s opvoeden/groot brengen. Vorige maand was ik vooral hier mee bezig. Zit je klaar voor mijn lijstje? Hij is lekker serieus deze keer. Het is ook een serieuze aangelegenheid, dat opvoeden.

  1. Een tweede baby is echt makkelijker, omdat ik alles al een keer hebt meegemaakt. Maar dat betekent niet dat ik alles weet. Er komen nieuwe problemen, die vragen om niet eerder verzonnen oplossingen. En dat is niet erg. Ik hoef niet alles te weten.
  2. Deze baby is de vorige baby niet en heeft zo haar eigen wensen en behoeften.
  3. Het is minder spannend om voor de tweede keer voor een baby te zorgen. Af en toe is het nog steeds overweldigend, maar er zijn heel veel geniet momenten. Momenten die ik bij mijn eerste kindje iets minder had, omdat ik alles nog wel heel spannend vond zo voor de eerste keer.
  4. Voor je het weet is er weer een half jaar voorbij en is mijn baby nog maar een half jaar baby!
  5. En in die tijd vlieg ik ontzettend snel van het ene naar het andere sprongetje, van de eerste glimlach naar het eerste omrollen. Van de eerste fles melk, naar het eerste hapje. Alles gaat zo snel, dat ik soms niet moet vergeten even stil te staan bij het moment.
  6. Dat ik af en toe helemaal niet zo goed door heb dat mijn baby alweer bijna een half jaar is en dat ik af en toe nog steeds het beeld heb dat ze net drie maanden oud is.
  7. Baby’s opvoeden. Het wordt makkelijker en toch ook niet.
  8. Dat ik baby’s echt heel lief en schattig vind, maar dat ik echt zin heb in die tijd dat ze kan lopen!
  9. Dat ik dus weer (zoals altijd) op de zaken vooruit loop.
  10. Dat ik moet genieten! Dat ik moet stoppen met in de tijd vooruit te gaan en die baby groot te kijken, want er is alweer bijna een half jaar voorbij. Zonder dat ik het echt door heb gehad. Een half jaar! Ik geloof het eigenlijk nog steeds niet.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *