7 Bekentenissen van een moeder

Ik kom het overal tegen, bekentenissen van moeders. Ik smul ervan om te lezen wat andere moeders stiekem doen en heel veel van die bekentenissen zijn ontzettend herkenbaar. Volgens mij heb ik ook nog een aantal dingen op te biechten. Dus ik gooi het out in the open. Hier zijn zeven dingen die ik ‘stiekem’ doe als moeder.

1. De 123 speen op stand twee zetten, omdat ik haast heb. Dan is die fles ineens in tien minuten leeg en dat scheelt toch echt de helft! Ze heeft er geen last van, anders zou ik het niet doen, natuurlijk. Maar oh, wat helpt dit mij soms toch.

2. Om half vijf ’s middags aan mijn man vragen of hij de baby uit bed wil halen, omdat ik écht moet koken. Natuurlijk heb ik zeeën van tijd, maar dat zeg ik niet. Soms heb ik ook gewoon even rust nodig. Zonder het te zeggen, weet hij dat natuurlijk allang. Hij zegt er niks van, dus blijft het een leuk smoesje.

3. Een zak chips opentrekken aan het einde van een lange dag, omdat ik oh zo’n drukke dag heb gehad en mijzelf wel even mag verwennen. Ik weet niet goed waarom ik mijzelf een reden moet geven om chips te eten, maar dat blijft toch zo’n dingetje.

4. Appelmoes als fruithapje maken voor mijn dochtertje, omdat ik er zelf zo dol op ben. Eigenlijk eet ik zelf het grootste deel en geef ik haar de rest. Ze vind het ontzettend zuur en helemaal niet lekker, maar eet het toch stoer op. Dankjewel, lief meisje.

5. Met mijn kindje knuffelen als excuus om het huishouden niet gedaan de hebben. Maar het was echt nodig hoor, ze was ontzettend zielig en mama ook een beetje als ze naar die stapel op te vouwen was kijkt.

6. Een filmpje opzetten op de Ipad of de televisie aanzetten, omdat ze dat zo grappig vindt. Ik zei van te voren ‘dat ga ik nooit doen!’, maar ik vind het eigenlijk heel leuk. Ik moet ervan lachen dat mijn kindje de personages op het beeld probeert te volgen en ze dan heel verbaasd naar mij kijkt. En tractor Tom hoort bij de opvoeding als kindje op een boerderij. Grapje hoor.

7. Ik zou nooit, maar dan ook nooit in dezelfde outfit als mijn dochter gaan lopen. Niet allebei in dezelfde regenjas, of met hetzelfde fleecevest aan en dat soort dingen. Ik zou er ook nooit als een slons bijlopen (weer in dat fleecevest). Je ziet aan bovenstaande foto dat allebei deze dingen gigantisch mislukt zijn. Maar het is echt koud bij ons in huis.

De tag 10 bekentenissen van een moeder is in het leven geroepen door Love2bemama en ik vond hem zo leuk dat ik er mijn versie van maakte. Niet allemaal dingen die ik nooit zou gaan doen en nu wel doe (ik denk dat al die dingen nog moeten gaan komen), maar wel een bekentenis van dingen die ik ‘stiekem’ doe als moeder.

Heb jij hem ook ingevuld? Laat het weten bij de reacties, want ik vind het heel leuk om deze bekentenissen te lezen en ik heb ze denk ik nog niet allemaal gezien!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *