7x Wat je absoluut MAG zeggen tegen een zwangere vrouw

IMG_4165 kopie

Ik heb de afgelopen tijd heel veel ‘wat je niet moet zeggen’ lijstjes voorbij zien komen, maar er zijn nog heel veel dingen die wij vrouwen wel graag willen horen natuurlijk. Vooral als we zwanger zijn, willen we heel graag positieve dingen horen. Mocht je een zwangere in je buurt hebben en je afvragen wat kan ik wel zeggen? Do say these things! Mocht ik in de toekomst ooit weer zwanger zijn, dan zou ik het in ieder geval graag horen. En als dan toch niemand het zegt, heb ik het in ieder geval al naar mijzelf geschreven (je weet maar nooit).

‘Wauw, wat zie je er mooi uit zeg! Je straalt!’ (het beste complimentje, vind ik)

‘Bijzonder he dat er een kindje in je buik groeit?’ (Ja, ja, ja!! Ik heb dit de hele zwangerschap gedacht, maar niemand zei het)

‘Kan je ook niet wachten tot ze komt?’ (in plaats van ‘geniet er nog maar even van, straks is de rust voorbij’)

‘Ik heb allemaal dingen in huis gehaald die jij ook mag eten!’ (veel beter dan ‘oh sorry dat mag jij natuurlijk niet hebben nu’).

‘Aangekomen? Ik zie niks en je bent prachtig!’ (complete ontkenning, fijn)

‘Ik zal je na je bevalling pas iets vertellen over mijn bevalling.’ (Graag, geen moment eerder please.)

‘Als jij geen alcohol drinkt/zalm eet/filet americain mag dan neem ik het ook niet’. (Thanks, dan heb ik niet zo’n last van cravings die niet mogen)

Ja, deze dingen mag je tegen mij wel zeggen. Geen bezwaar! Ik had deze blogpost al zo lang in mijn concepten staan. Ik wilde geen lijstje maken, maar toch wel. Soms is dat zo. Dan twijfel ik heel hard en dan komt er niets, dus hier is hij lekker toch!

Welke dingen mag je tegen jou wel zeggen als je zwanger bent?

 

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *