Dit is er zo leuk aan baby’s

Volgende week wordt mijn jongste dochter alweer twee. En ik vind het niet te geloven dat het alweer zo lang geleden is dat ik hele dagen rondliep met zo’n kleine baby. Twee jaar alweer en het is toch alweer even geleden dat ik me bezighield met babyhapjes, flessen melk en eerste stapjes. Het is zo ontzettend leuk om te zien hoe mijn dochter opgroeit en hoe ze steeds weer nieuwe dingen leert. Maar er zijn dingen die nu echt wel heel erg veranderd zijn en waarbij ik soms denk ‘waar is mijn baby nou ineens!?’. En omdat we geen gezinsuitbreiding op de planning hebben staan, denken ik nu even extra hard terug aan die babytijd. Ja, dat gebeurt steeds als er eentje jarig is. Dit is er zo leuk aan baby’s.

Ze hebben het aller schattigste eerste lachje
En dat eerste lachje is helemaal speciaal voor jou. Dat moment is onwijs speciaal. Dat vergeet je nooit meer.

Ze kunnen de hele dag knuffelen
En daarbij roepen ze niet na een halve minuut al dat ze te veel knuffels krijgen. Soms willen ze zelfs iets te veel geknuffel van je. Van een baby mag het de hele dag (en nacht).

Hun blikken bij de eerste hapjes
De wenkbrauwen gaan omhoog. Er wordt vies gekeken en af en toe klinkt er een brul als die lepel te lang wegblijft en het eten veel te lekker is.

Kleine voetjes in kleine pakjes
Hoe leuk is het om te shoppen voor de baby en bij elk klein pakje weg te smelten. En hoeveel leuker is het dan om vervolgens dat pakje bij je kleintje aan te trekken. Die kleine wiebel voetjes en die kleine handjes, te lief.

Slapende baby’s met hun handjes omhoog
Een new born met zijn handjes omhoog, in een klein bedje. Schijnt iets te zijn wat bijna alle baby’s in het begin doen, zo slapen. Om bij weg te zwijmelen.

De eerste keer zitten, kruipen en stappen
Dit moment ga ik ook nooit meer vergeten. Hoe je baby dingen leert en daar zelf zo blij van wordt en hoe ze alles dan nog twintig keer herhalen.

Lief brabbelen en babypraat
Ze brabbelen wat af in hun eigen taal en daar is soms echt geen touw aan vast te knopen. Ze vertellen nog niet tot in detail welke outfit ze die dag aan willen. Ze zeggen nog niet overal ‘nee’ op en ‘ik wil niet’. Ze brabbelen wat af in vrolijke babytaal en je praat wat terug als ouder. Ja, taal ontstaat heel lief en onschuldig.

Baby’s, ik vind ze heel bijzonder. Ik heb onwijs genoten van deze periode. Ook al denk ik dat ik de periode erna nóg leuker vind, toch ga ik de babytijd niet meer vergeten. Vooral de tweede keer heb ik echt bewust stil gestaan bij het moment en alles dubbel zoveel gekoesterd,  geloof ik. Ja, het was mooi.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *