Confessions of a mom | Ik ben een moeder die…

mijndochterenik
…bij het woord time out eerder denkt aan me-time dan aan kinderen op de trap in het gangetje.

…Wel eens bang is dat haar kind iets heeft of krijgt (of niet heeft). Ik ben wel eens bang dat ze geen tandjes krijgt. ‘Ja, maar wat als ze nu helemaal geen tandjes krijgt!? Dan blijft ze voor altijd tandloos, hellpppp.’ Ik zeg niet dat die angsten altijd rationeel zijn, dat zie je al.

…haar kind graag gezonde voeding geeft, maar niet tegen een ander wil zeggen dat iets ‘gezond’ is, omdat het zo ontzettend relatief is. Voel je dus vooral niet schuldig als je geen verse avocado’s op die kleine boterhammetjes smeert, je zal er maar allergisch voor zijn. Zie je? Relatief!

…wel eens bang is voor het oordeel van een andere moeder.

…zich soms niet echt ‘moeder’ voelt. Wel mama van Marre, maar niet echt een moeder-moeder snap je?

…eens in de zoveel tijd ineens beseft dat ze toch echt een moeder is en dan een overweldigend gevoel van trots en ook een beetje angst voor al die verantwoordelijkheden voelt.

…blij is met haar leven zoals het is en tevreden met de keuze om juist nu al aan een kindje te beginnen.

…liever thuis is bij haar kindje, in plaats van op pad en aan het werk.

…Altijd net te laat is met opvangen als haar kindje dreigt te vallen. Maar gelukkig geef ik wel de beste troost knuffels na een valpartij.

…Niet voorleest voor het slapen gaan, maar in plaats daarvan nog even gekke woorden terug zegt tegen haar kleine, grappige baby. Ik zeg gerust ‘aaaa’ terug, trek gekke bekken net als zij en ik kietel haar. Slaapt heerlijk hoor na al dat lachen. Voor de taalontwikkeling is het misschien niet gunstig, maar voor de lachspieren zeker wel. Ach mijn kleine uk zegt in ieder geval al wel tegen alles en iedereen ‘aap’. Dus, volgens mij komt het praten zo ook wel.

…zeker weet dat ze voor deze rol op de aardbol is gezet. Ik voel me meer compleet. Mijn dochter hoort bij ons en ik zou haar nooit meer willen missen! Ik was al blij, maar nu helemaal en ik zou het zo allemaal weer opnieuw doen. Geen seconde spijt.

En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd, wat voor moeder ben jij? Confessions in de reacties please! 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *