mamaenbaby

Over iets minder dan twee weken is kleine Saar alweer een half jaar! Een perfect moment om eens te kijken naar haar dagritme, voor de moeders onder ons. Ik vind het altijd heel erg boeiend om te lezen hoe dat bij andere moeders gaat. Ik kwam deze blogpost tegen, waarin ik het ritme van Marre beschreef precies toen ook zij bijna zes maanden oud was. Kijken en vergelijken dus! Dit is mijn dagritme met (bijna) zes maanden oude Saar.

06:30/07:00 Saar wordt wakker! En ja, dat is precies dezelfde tijd als Marre toen. En hoe kan het ook anders, Sari houdt ook wel van snoozen. Vaak valt ze nog even tien minuten in slaap (en kan ik net in die tien minuten snel douchen, aankleden enzo). En dan wil ze graag uit bed! Ik zet haar in de wipstoel en maak haar ontbijt klaar. Dan krijgt ze dus een hapje met wat fruit.

09:00/09:30 Ze wordt weer moe. De tijden variëren nogal, maar meestal lijkt het hierop. Ik geef haar een fles melk en dan gaat ze hopelijk lekker slapen. Soms draait ze nog een paar keer op haar buik en moet ik haar even terug leggen, omdat ze dat echt niet lekker vindt slapen. En anders ligt ze prima en kan ik even samen met Marre spelen, of samen met haar in de moestuin werken.

11:00/12:00 Wakker! Ook hier zit veel variatie in, maar uiteindelijk zitten we wel bijna altijd rond twaalf uur aan tafel en is het tijd voor nog een hapje. Ik geef Saar weer iets lekkers en smeer ondertussen ook boterhammen voor Marre. Gezellig!

13:00/14:30 Yes, heel ruim genomen. Maar ergens in deze tijd gaat Saar weer slapen en krijgt ze weer een fles melk. Soms is ze superfit en blijft ze lekker lang spelen en andere keren, wil ze gewoon zo snel mogelijk weer slapen. Het is natuurlijk ook helemaal niet erg, dat er nog geen heel strak ritme is.

15:00/16:00 Als ze vroeg naar bed ging, dan is ze vaak iets eerder wakker en anders dus rond vier uur. Ze slaapt ongeveer twee uurtjes. En als ze haar dag niet helemaal heeft, dan is ze soms gewoon na drie kwartier al wakker en leg ik haar later nog een keer in bed. Maar als ze wakker wordt dan krijgt ze nog een flesje melk en dat vindt ze genieten. En daarna is het tijd voor avondeten. Wat voor haar inhoudt dat ze groente met wat gierst of quinoa krijgt. En dan eten we gezellig met z’n allen!

18:30/18:45 Hier is Saar best wel stipt in. Rond half zeven wil ze gewoon heel graag naar bed en is ze wel klaar met de dag. Ze is dan op de meeste dagen lekker in bad geweest, en dan drinkt ze daarna nog een flesje melk.  Dan draait ze zich op haar rechterzij en gaat ze slapen. En dan leg ik daarna die andere kleine meid op bed.

En dat was hem weer! Hoe zit het bij de andere moeders hier, had jij bij zes maanden al een goed ritme te pakken of komt dat later wel (ben ik wel benieuwd naar!)?