De dreumes tag | 12,5 maand

dedreumestag
Bij Shirley kwam ik de dreumes tag tegen en toen wist ik dat ik hem zelf ook in moest vullen. Stiekem doe ik dat vooral voor mijzelf. Hoe leuk is het namelijk om over een half jaar terug te lezen wat mijn dreumes nu allemaal deed en leuk vond? Ik moet dit moment dus echt even vastleggen ‘op papier’ en dat kan niet beter dan met deze tag.

Wat is haar leeftijd?
Ze is op dit moment net een jaar geweest! Ze is dus nog maar sinds kort officieel een dreumes, maar die babytijd is echt voorbij. Dat is te merken aan alles.

Wat is haar favoriete eten?
Marre eet heel graag. Op dit moment vindt ze heel veel dingen lekker. Ik denk dat ik haar vooral blij maak met spaghetti, bami en stamppot peen en ui. Alles waar knoflook in zit vind ze heerlijk en dat vind ik heel grappig. Laatst at ze zelfs een klein stukje olijf. Hoe zou dat zijn over een half jaar?

sinaasappeleten

Het meest favoriete tussendoortje?
Als fruit bij de tussendoortjes hoort, dan is ze echt dol op aardbei. Als ik haar een schaaltje sinaasappel, kiwi en aardbei geef, dan plukt ze de aardbeien er eerst tussenuit. Ze is ook dol op ontbijtkoek (ik geef iets uit een biowinkel) en zelfgebakken bananencake.

Wat is haar favoriete drinken?
Melk! Ze is echt nog wel gek op melk, daar komt ze zo af en toe haar bed ’s nachts nog voor uit. Dus dan zal ze het wel heel graag lusten.

tvkijken

Favoriete televisieprogramma?
Als Marre heel moe is, gaat eten met de televisie aan beter. En aangezien ze vaak moe is als ze moet eten -want dat doet ze vaak voordat ze gaat slapen- kijken we dan vaak televisie. Ze kijkt naar dat roze biggetje. Biba, bigger? Bibbeltje! Dat vindt ze leuk.

Favoriete boek?
Borrie, het hongerige beertje. Dat zegt wat over haar, nietwaar? Ze is zelf ook echt een hongerig beertje. Het boekje heeft een vingerpop erin, Borrie dus. Ik geloof dat ze hem iedere dag minstens vijf keer leest en dan tel ik de keren dat ik moet voorlezen niet eens mee.

Favoriete speelgoed?
Op dit moment is Marre dol op haar loopauto. Ze gaat er niet op zitten, maar gebruikt hem om ermee door de kamer te lopen, ik houd mijn hart vast. Ook maakt ze heel graag muziek op haar keyboard.

Favoriete kleur?
Geen idee? Roze zorgt voor enthousiaste geluidjes, maar ik geloof dat ze de opdrukken op haar kleren mooier vindt dan de kleuren zelf.

Wat maakt haar verdrietig?
Marre wordt heel verdrietig als ze niet op tijd eten krijgt en als ik wegloop. En ze vind het ook heel jammer als ze moet gaan slapen als het net gezellig was. Ze houdt wel van een feestje.

Hoe noemt ze papa en mama?
Mamamamama en ze fluistert papa.

Wat is haar favoriete knuffel?
Die is makkelijk, dat is konijn! Die Ikea knuffel heeft de wasmachine nu al te vaak gezien.

smartrike

Een favoriete activiteit?
Ja, die heeft ze zeker! Marre houdt van fietsen. Het liefste zit ze heel de dag op haar driewieler. Ze lacht en zwaait naar iedereen.

Wanneer slaapt ze?
Ze slaapt van half acht tot de volgende ochtend negen uur. Als ik geluk heb dan hoef ik er in de nacht  ook niet uit. De afgelopen maand was dat even anders, maar nu gaat het beter (ik durf het niet hardop te zeggen). En ze doet nog een dutje aan het einde van de ochtend.

Wat maakt haar druk?
Ze kan heel druk worden van gek doen met haar vader. Bij andere mensen thuis is Marre heel rustig en stil, maar thuis is ze echt een clown! Het liefste maakt ze heel de dag grapjes met ons en ik ook wel met haar.

Wat maakt haar geweldig?
Dat ze iedere ochtend met een dikke glimlach opstaat, altijd vrolijk is als ze mij of haar vader ziet  en dat ze altijd in is voor een geintje. Het is een hele vrolijke dame, maar ook een lief en rustig meisje. Ze kan heerlijk op de bank zitten tegen mij aan, maar ook dolenthousiast door de kamer kruipen. Ze maakt me altijd blij en ik kan zelfs om haar lachen als ze het ergens niet mee eens is. Ze mag er dan ontzettend lief uitzien en soms wat verlegen naar de buitenwereld toe, ze heeft wel pit. Als ze iets wil dan geeft ze niet op en dat vind ik prachtig om te zien. In die korte tijd heeft ze al zo ontzettend veel geleerd en het wordt alleen maar leuker om te zien hoe ze zich ontwikkelt. She rocks my world!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *