De top 10 meest gestelde vragen aan ouders

Nu ik moeder ben krijg ik regelmatig vragen op mij afgevuurd waar ik totaal niet op voorbereid ben. Mensen stellen brutale vragen over gezinsuitbreiding, of ik het wel volhoud zo als moeder en of het misschien een ongelukje was. Oef, die had ik even niet zien aankomen. Ik noem het de mond-vol-tanden vragen. Op twitter vroeg ik naar vragen die andere moeders TE vaak gehoord hebben. Hier zijn ze dan, de vragen die wij moeders al honderd keer beantwoord hebben in een top 10! Bereid je alvast voor dan heb jij straks altijd een pittig antwoord klaar.

tweet2

tweet9

tweet5tweet6

1. Met stipt op  één ‘was het gepland?’ wil iedereen weten.

2. Daar kunnen we achteraan zeggen ‘heeft het lang geduurd voordat je zwanger werd?’, awkward. Jij voelt je echt heel ongemakkelijk bij het vertellen hoe lang jullie al aan het proberen zijn.

3. ‘Slaapt ze al door?‘ is ook een vraag die iedereen stelt. Alsof dat het belangrijkste is?

4. De volgende vraag volgt erg snel en onverwachts. ‘Wanneer komt de tweede?’. Eh.. neem je het mij heel erg kwalijk als ik eerst even wen aan die eerste!?

tweet8

tweet11 tweet4 tweet3

5. Op vijf staat ‘Wanneer ga je weer werken?.’ Daar willen wij ouders helemaal niet aan denken als we net een baby hebben. Werk bestaat niet, niet dan, dat komt later.

6. Maar als het dan later is en je bent weer aan het werk dan volgt natuurlijk deze vraag ‘Hoe kan je toch zoveel werken?’ En dan lijkt het alsof iedereen weer niet tevreden is met die beslissing.

7. In het rijtje vragen omtrent werk hoort deze ook nog! (wat zijn er veel over werk) ‘Mis je niet teveel van je kinderen nu je fulltime werkt?’ Heel belangrijk om te weten.

8. Ook deze vraag komt vaak voor, al zou je dat niet verwachten. Ik vind het best gewaagd als je dit durft te vragen. ‘Zijn ze wel van dezelfde vader?’ De variant die ik laatst hoorde ging zo ‘Ze heeft wel ander haar dan de vader en ze heeft het ook niet van jou.. hoe kan dat?’

tweet1

tweet7

tweet12 tweet10

9.Heeft ze het niet koud?’ heb ik zo vaak gehoord en het antwoord daarop is altijd zo saai. Lief dat mensen meedenken, maar het is allemaal goed. Ze heeft het niet koud.

10. De laatste vraag van deze top tien luidt als volgt ‘hebben jullie nog wel tijd voor elkaar nu?.’ Ik zei het, mensen zijn nieuwsgierig!

 

Heb jij nog een andere vraag TE vaak gehoord en mist hij in de top 10? Laat het hieronder achter, dan maken we gewoon een top 11,12,13.. 20!

 

 

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *