De voordelen van een bakfiets

opdebakfiets

Laten we het eens over fietsen en twee kinderen hebben. Sinds ik een bakfiets heb kan ik namelijk heerlijk genieten van fietsen met allebei mijn kinderen. En dat is echt heel leuk. Ik kon niet wachten tot mijn baby groot genoeg was om op de fiets te mogen en daarbij kwam het feit dat ik geeneens een goede fiets heb om twee stoeltjes aan de hangen. En zo kwamen we op het idee om een bakfiets aan te schaffen. Zo kan ik toch de peuter naar de peutergroep brengen en boodschappen doen met de kleine baby erbij en hoeven we niet eerst een half jaar te wachten. En nu ik een bakfiets heb, ben ik natuurlijk heel erg enthousiast! Dit zijn de voordelen van een bakfiets.

  • Je kan al heel vroeg op pad met fiets en kinderen. Vanaf ongeveer drie maanden is het met je baby fijn fietsen op een bakfiets. Eerder mag volgens mij wel, maar is toch niet heel handig met zo’n klein frummeltje en al die hobbels in de weg. Maxi cosi mee en gaan! Ik gebruik zo’n speciale standaard, helpt heel goed tegen schokken en dan gaat het prima.
  • Je kan je kinderen allebei goed zien! En dat vind ik echt een flink voordeel. Heel gezellig om die twee samen in de bakfiets te zien zitten en ik kan goed in de gaten houden wat ze doen.
  • De kinderen vinden het zelf ook heel leuk samen in de bak! Voor onze peuter is fietsen echt een feestje. Dat was eigenlijk ook al zo in het stoeltje achterop hoor, maar de bakfiets is toch nóg net iets leuker.
  • Er is ruimte genoeg voor boodschappen! En dat is echt heel handig. Of ruimte genoeg voor strandspullen, het is maar net waar je zin in hebt.
  • Ik vind het fijn dat de kinderen echt in de bak zitten en niet zo hoog op mijn fiets. Stel je voor dat ik omval!? En dat wil niet zeggen dat je met een bakfiets niet kan vallen. Maar dan zitten ze dus als het goed is nog wel in die bak. Het zwaartepunt ligt lager en dat maakt het allemaal net iets fijner en net iets minder wiebelig.
  • Maar een bakfiets is toch juist wel een beetje eng en wiebelig? Valt reuze mee! Als je het eenmaal gewend bent, dan is het helemaal niet veel wiebeliger dan een gewone fiets. Het eerste rondje is wel echt heel spannend, maar daarna helemaal niet meer! Alleen de fiets op zijn standaard zetten, moet je wel doen op een vlak stuk grond . Maar dat is met een gewone fiets ook zo ;).
  • Het voelt meteen als vakantie als je erop wegfietst. En dat is natuurlijk extra lekker fietsen.
  • En er kan een regentent over de bak. Ideaal hier in Nederland. Jammer dat die tent niet over mij heen kan, maar de kinderen komen overal droog aan!

En dat was mijn lijstje! Ik heb zo’n tweewieler, dus misschien is jouw ervaring met een driewieler wel heel anders. Maar die tweewieler bevalt dus echt enorm. Ha, ik weet ook niet precies waarom ik dit schrijf, want ik sponsor helemaal niets. Maar misschien heb je ooit gedacht aan een bakfiets en wil je weten of het echt iets voor jou is. Ik kon er weinig over vinden toen ik er zelf naar zocht. Ik denk dat ik daarom een lijstje heb gemaakt. En ik vind een bakfiets tof, dus ik praat er graag enthousiast over! Mocht je er dus naar op zoek zijn, hier terecht gekomen zijn én nog een vraag hebben. Stel hem gerust hieronder bij de reacties!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *