Deze vijf babyspullen mis je niet

Help, je bent zwanger en je moet inkopen doen voor als de baby komt. Maar je verzuipt helemaal in die nieuwe baby wereld. Welke spullen zijn noodzakelijk? Heb ik dat allemaal nodig!? Van spuugdoekjes tot tummytubs. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het bestaat. Ik wist niet wat mij overkwam toen ik net zwanger was. Inmiddels ben ik een beetje geland in babywereld en kan ik je er iets zinnigs over vertellen. Dit zijn de babyspullen die je niet hoeft aan te schaffen.

Tijdens mijn zwangerschap werd ik om de haverklap verliefd op nieuwe items. ‘Kijk die schattige pantoffeltjes’, ‘Oh een beren onesie!’ en ‘wat een schattige laarsjes (voor lateerrr)’. Zo ging het echt. Het is namelijk fantastisch, geweldig, (en had ik al gezegd heel erg leuk?) om te shoppen voor je kleintje. Maar overdrijven is ook een vak. Meestal zijn die pakjes niet zo praktisch, schoppen baby’s pantoffels meteen weer uit en heb je tegen de tijd dat je kind die laarsjes past alweer andere mooie laarzen op het oog. Eén mooi pakje is ontzettend leuk , tien is echt teveel.

Iets wat ik totaal niet mis is de babyfoon met camera. Wat heb ik hier lang over getwijfeld. De voordelen die ik kon bedenken, waren er duizenden. Van ‘Een camera is echt nodig’, tot ‘je moet echt zien wat je kind daar in dat bed doet’ en niet te vergeten ‘ Stel dat ze stopt met ademen? Stel dat ze haar deken over haar hoofd trekt? Stel dat..?’ Paniek, paniek! Tot ik er achter kwam dat je echt geen honderden euro’s aan een babyfoon met camera hoeft uit te geven. Hallooo Iphone en Ipad, hallo app. Downloaden dus. Ik weet zeker dat ik niet zonder babyfoon met camera zou kunnen als ik hem had, maar wees getroost. Als je hem niet hebt, dan ga je hem niet missen. Ik heb zelfs de app niet.

Ik kom even terug op praktische zaken, de luieremmer. Totaal overbodig. Misschien heb je hem en vind je hem fijn. In het lijstje met must haves, vind ik hem toch niet horen. Geef toe, luiers stinken en daar wil je zo snel mogelijk vanaf. Natuurlijk heb je ook nog luierzakjes (met geur) om ze in te stoppen, toch denk ik dat die geur daar niet van verdwijnt. Ik vind het fijner om die luier meteen de vuilnisbak in te mikken. Dan heb je daar geen omkijken meer naar.

De flessenwarmer is ook niet iets waar ik warm van word. De fles warm je net zo makkelijk op in een pannetje heet (niet kokend) water. Al vind ik dat zelfs teveel gedoe. Ik voeg water uit de waterkoker toe aan water uit de kraan en klaar ben ik (geleerd van de kraamhulp). Het duurt veel langer met de flessenwarmer en als baby’s honger hebben dan willen ze nu eten.

Kleding met een capuchon. Hoeveel fantastische truien heb ik wel niet gezien met capuchon?! Ja, natuurlijk vind ik net die truien de aller leukste. Maar nee, dat is niet handig. Bij ieder slaapje moet de trui uit, omdat een capuchon niet veilig is. Daarnaast ligt het ook niet echt lekker voor je baby op zo’n rolletje stof. Toch heb ik drie truien/vesten met capuchon voor mijn baby. Ik doe ze bij haar aan als we een dagje op bezoek gaan. Het staat haar namelijk ontzettend stoer en lief. Maar ik had hier niet goed over nagedacht tijdens het baby shoppen. Ha, wel doen dus!

Ik hoop dat ik je niet ontmoedigd heb om baby spullen in te kopen, want het is ontzettend leuk! Gelukkig zijn er nog genoeg spullen die echt wel noodzakelijk zijn. En als je geen babyfoon met camera aanschaft blijft er ook nog genoeg geld over om die leuke dingen te kopen.

Wat vind jij echt onhandige, totaal nutteloze baby spullen?

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

4 Comments

  1. Ik vind de luieremmer stiekem wel heel handig voor savonds of sochtendsvroeg. Scheelt me traplopen, gooi hem leeg als we gaan ontbijten. We hebben beneden ook een verschoon plek en die luiers gaan meteen in de container. Babybadje vond ik niet nodig (we hebben een gewoon bad en mini paste er na een maand niet meer in). Als nagel setje gebruik ik gewoon de spullen die ik zelf ook gebruik en zonder borstel of kam kan ik prima leven. Alle zwitsalspullen zijn nog steeds niet gebruikt. Onmisbaar zijn de maxi cosodrager voor op de fiets, de wagen, een fopspeen…

    1. Dan is de luieremmer wel handig ja. 🙂 Een kam is hier echt nodig, maar dat komt omdat mijn dochtertje enorm veel haar heeft. Zonder kam staat het echt alle kanten op haha! En dat van die zwitsal spullen is heel herkenbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *