DIY raamdecoratie voor geboorte

raamdecoratie3

Tijdens mijn zwangerschap was ik flink aan het fantaseren over raamdecoratie voor de geboorte. Ik wilde geen ooievaar, want ik vind dat echt een raar verhaal. Ik wilde slingers met ‘Hoera het is een meisje’ en het liefst iets origineels daarbij. Ik hou van slingers. Ik voel mij ook nog steeds alleen echt jarig als er slingers hangen. Goed, de slingers lagen dus klaar om opgehangen te worden, maar toen kwam mijn schoonmoeder langs met een bak vol cadeaus voor in de kraamweek. Iedere dag mochten we er een cadeau uithalen en het eerste cadeau was deze super mooie tak met hartjes voor aan het raam. Beter dan de slingers! Ik vind het nog steeds heel erg lief en knap gemaakt, want ze deed dit zelf. Omdat ik het idee zo ontzettend leuk vind deel ik het graag met jullie op mijn blog.

raamdecoratie1

raamdecoratie

Als je goed bent in DIY dan kan je dit natuurlijk zelf maken. Als je iets minder goed bent ook.

Stap 1. Maak of koop houten hartjes in de winkel

Stap 2. Koop een tak in de winkel (ik heb ze vaak voorbij zien komen, denk aan woonwinkels)

Stap 3. Boor een gat in de hartjes

Stap 4. Schilder de hartjes en de uiteinden van de tak wit en laat het geheel goed drogen

Stap 5. Schrijf de tekst ‘Hoera het is een meisje/jongen’ op met een vrolijke stift. Doe dit aan twee kanten, dan zie je binnen en buiten deze mooie tekst. Je kan er ook voor kiezen om tekst uit te printen. Deze slinger heeft twee verschillende kanten, ook een leuk idee!

Stap 6. Zoek vrolijk papier op en knip driehoekjes uit om jurkjes te maken en rondjes om de hoofdjes te vormen. Natuurlijk kan je ook een versie voor jongens maken!

Stap 7. Versier de hartjes met plakkers, washi tape, glitters, of nog meer vormpjes

Stap 8. Knoop lintjes aan de hartjes. Als je alle stappen hebt doorlopen kun je de lintjes aan de tak hangen.

Stap 9. Hang een zeepketting of andere leuke slinger aan een van de hartjes (zie foto 2) en plak op dat hartje de letters van de naam die jullie gekozen hebben. Dat maakt het extra persoonlijk.

Stap 10. Hang de geboorte tak op aan het raam!

Bedankt schoonmama voor dit fantastische ding. Ik blijf het eeuwig bewaren. ūüôā

Wat vind jij van dit idee?

 

 

 

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *