Deze tag deelde ik twee jaar geleden, toen ik nog vooral een mama blog had. Daar heb ik een beetje verandering in gebracht en mijn hoofddoel is nu niet meer het moederschap. Maar natuurlijk ben ik nog wel gewoon moeder en vind ik het wel leuk om lifestyle dingen te delen over het moederschap. Ik heb ervoor gekozen mijn kinderen genoeg privacy te kunnen geven in de toekomst, maar er is een tag die ik wel invulde voor mijn oudste dochter. Om nooit te vergeten hoe ze als dreumes was. En ik loop een beetje achter de feiten aan, want mijn jongste dochter wordt al bijna twee jaar. Maar het kan nog net hoor, die dreumes tag. En ik ga hem invullen, zodat zij het later ook terug kan lezen. En ik het nog eventjes over mijn lieve kleine dreumes kan hebben. Straks heb ik twee peuters in huis.

Wat is haar leeftijd?
Ze is één jaar. Haar tweede verjaardag is al in zicht en daar hebben we zin in!

Wat is haar favoriete eten?
Dat is overduidelijk kaas. Kaas op spaghetti, op boterhammen en op pannenkoeken. Gewoon kaas. Oh en pannenkoeken ook.

Het meest favoriete tussendoortje?
Rozijnen en ‘kenbejjies’ cranberry’s dus. Peer is ook favoriet en als ik met een sinaasappel aan kom lopen, dan krijg ik applaus. Goed hoor!

Wat is haar favoriete drinken?
Smoothie! Als dat ook telt. Verder is ze gek op vlierbloesem diksap, maar dat is ook wel heel erg lekker.

Favoriete televisieprogramma?
Oei, ze kijkt niet zoveel televisie, dus dat vind ik wel een moeilijke. Maar ze wordt wel heel blij van Bumba. En ze is fan van Minnie Mouse, maar dat komt meer door de Disney on ice show, waar we heen zijn geweest afgelopen winter.

Favoriete boek?
‘Monkie’ over een aapje dat van de fiets valt en een heel avontuur meemaakt. En Jip En Janneke buiten spelen, doet het ook héél goed.

Favoriete speelgoed?
Poppen! Poppen in bad doen en soppen, poppen in bed leggen en met ze rondlopen. Dat vindt ze heel leuk.

Favoriete kleur?
Ze zegt zelf steeds ‘blauw’, dus dat zal ze wel een mooie kleur vinden! Dat is namelijk de jurk van Elza en Elza pop is een dikke favoriet.

Wat maakt haar verdrietig?
Ze kan heel verdrietig worden als iets niet lukt, of als ze iets wil doen en het mag niet. En dat is eigenlijk veel te schattig. Saar is nooit boos, maar soms wel heel verdrietig.

Hoe noemt ze papa en mama?
mampapa, papmama wanneer ze te snel iets wil vertellen en met het verkeerde begint. En anders gewoon papa en mama.

Wat is haar favoriete knuffel?
Woezel! Daar is geen twijfel over mogelijk.

Een favoriete activiteit?
Laarzen aandoen en buiten spelen. Het liefste de hele tijd.

Wat maakt haar druk?
Ze wordt heel enthousiast als ik haar vertel dat ze naar opa en oma toe mag. En rent ook door het huis als ik vertel dat we met z’n allen weg gaan. En als ik taart bak, of lekker eten kook dan staat ze ook te stuiteren.

Wat maakt haar geweldig?
Alles! Het is zo’n ontzettend lief en zorgzaam meisje. Ze heeft altijd overal zin in, gaat overal mee naartoe zonder mopperen en als er iemand verdrietig is komt ze diegene meteen troosten. Ze heeft niet vaak extreme buien en ze is altijd lekker aan het aanrommelen in huis. Ze tovert een glimlach op mijn gezicht als ik haar zie en ze maakt iedereen graag vrolijk. Ze kan heerlijk rennen en spelen en ze is gewoon net als haar grote zus het allerleukste meisje om voor te zorgen!