Een babyconcert, is dat wat?

Babyconcerten, heb je daar wel eens van gehoord? Het leek mij best wel interessant en vandaag kreeg ik de kans om er eens bij te zijn. Wat is dat nu precies zo’n concert en wat gebeurt er dan? En misschien nog wel belangrijker, is het echt tof voor baby’s?

Rustig en best mindfull

Een babyconcert is heel erg rustig en kalm en dat is voor baby’s natuurlijk heel erg fijn. Je kan lekker op de grond gaan zitten met je baby bij je. Er wordt gezongen en er wordt muziek gespeeld. Denk aan violen, zang, maar ook geluidjes uit gekke instrumenten. Baby’s mogen lekker zelf bij hun ouders blijven zitten (of liggen), maar ze mogen natuurlijk ook een beetje rondkruipen. Er wordt onderling niet teveel gepraat door ouders en het contact dat de muzikanten met de baby’s hebben, wordt zo min mogelijk onderbroken (door bijvoorbeeld praten en foto’s maken). En dat is best wel tof om te zien!

Baby’s genieten

Als je om je heen kijkt, tijdens zo’n baby concert, dan zie je vrijwel allemaal blije babyhoofdjes. Muziek vinden ze mooi! Sommige baby’s staren heel intens naar de instrumenten en anderen zitten met een brede glimlach op hun gezicht. Het is gaaf om te zien hoe ze zo in de muziek op kunnen gaan (had ik niet helemaal verwacht hoor van te voren!).

En dan mag je zelf meedoen

Nadat de baby’s een beetje hebben mogen kijken en luisteren, is het tijd om zelf ook geluid te maken! Het leuke aan een babyconcert is (vaak) dat ze zelf ook een beetje mee mogen doen, met rammelaars bijvoorbeeld. Op een rustige manier worden er rammelaartjes uitgedeeld en kunnen kleintjes meedoen.

Dansen

Een beetje dansen en wiegen met je baby in je armen, kan ook een onderdeel zijn van het concert. En dat is mooi! Het is gewoon heel leuk om je kind zo vrolijk te zien en dat krijg je voor elkaar met dansen! En natuurlijk kan dat ook gewoon in je woonkamer, waar je lekker extra gek kunt doen, maar in dit geval is het ook een hele mooie ervaring voor jou en je kleintje. Zodra de muziek aangaat zie je ineens alle baby’s heel goed opletten, heel anders dan thuis naar een muziekfilmpje kijken op youtube. Ik denk dat het de hele vibe is, die de beleving zo tof maakt.

En hoe tof is het dat er sowieso steeds meer activiteiten voor baby’s zijn? Ik vind een babyconcert echt iets bijzonders. Ik ga nog vaak blij terugdenken aan dat blije koppie en kleine hummeltje dat op mijn schoot ging zitten met een duimpje in haar mond, terwijl ze helemaal rustig werd van alles om haar heen. Heb je dus een kleintje in huis en is er zo’n concert in jouw buurt, dan zou ik zeggen; gaaaaan!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *