Flashback: Er was eens…

newborn
… een heel klein meisje, net geboren, nieuw in deze wereld, nieuw bij papa en mama. Het is vandaag precies zes maanden geleden dat mijn kleine meisje geboren werd. De tijd vliegt en dat zegt werkelijk waar iedere ouder. Wat is er veel veranderd in ons leven het afgelopen half jaar en wat is het toch mooi om voor een kindje te zorgen. Ik kon het mij niet beter wensen.

10 Mei 2014 werd mijn kleine meisje geboren. Die nacht ervoor braken mijn vliezen. Ik had geen idee wat ik daarna kon verwachten. Het was onwerkelijk. Wat ze ook zeggen, vergeten doe ik het nooit meer die bevalling. Het is heftig, pijnlijk, maar zo ontzettend dankbaar. Daarna heb je je kindje in je armen en niets kan omschrijven hoe dat voelt.

Ik zou willen uitdrukken in woorden hoe ik het afgelopen half jaar heb ervaren, maar ik zou niet echt kunnen vertellen hoe het nu echt voelt. Ik heb gelachen, gehuild, dikken tranen gelaten en ik ben dolgelukkig geweest. De nachten vond ik pittig in het begin, maar mijn slapende meisje vond ik prachtig. Met liefde hielp ik haar te gaan slapen en leerden we haar een dag en nachtritme aan.

Het is  nu al een ongelofelijke reis en we zijn nog maar een half jaar verder. Aan de ene kant voelt het helemaal niet ver weg, haar geboorte. Aan de andere kant voelt het alsof we in de tussentijd al zoveel dingen hebben gedaan en beleeft dat het een heel mensenleven zou kunnen zijn.

Alles is nieuw, spannend en mooi en ik hoop nog heel veel dagen, maanden en jaren mee te maken in dit avontuur van ouder zijn. Mijn baby is voor mijn gevoel nu al een beetje minder baby. Dat voelt ergens wel heel raar. Maar ik heb ook het gevoel dat ze nu echt de wereld gaat ontdekken en ik heb er heel veel zin in om die wereld aan haar te laten zien. Dus kom maar op met de volgende zes maanden, we will rock dit eerste jaar!

En we leven nog lang en gelukkig.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *