Als je net als ik een keer zin hebt in iets anders dan roze lichte kleuren voor in de kinderkamer van je dochter, dan is dit een toffe DIY! Voor mijn dochter heb ik eerder een heel meisjes achtige kinderkamer gemaakt, met pastelkleurige roze en mintgroene driehoekjes op de muur, een wit kastje met roze beertjes en meer van dat. Maar nu wilde ik iets anders. Ik wilde goud en stippen! Pinterest staat vol met super leuke inspiratie en ik ben dan ook erg fan van die app. Ik pin me suf. En na een paar avondjes fanatiek pinnen voor kinderkamers, kwam dit naar boven. Goud op de muur. Dus ik ging naar de Praxis, ik kocht een pot met verf in de kleur ‘antiek goud’ en de rest is geschiedenis.

De muur had al een metallic vlak (wat een geluk in dit geval), dus ik had een mooi startpunt om mee verder te werken. Van karton maakte ik een sjabloon en daarmee ontstonden deze fluffy gouden ballen! En voordat ik het wist had ik een gouden stippen regen op de muur.

Wat je hiervoor nodig hebt is niet veel en dat is altijd fijn. Een kleine pot met gouden verf, een verfroller met een bakje en een (zelfgemaakt) sjabloon is alles wat je nodig hebt. Je kunt een beetje spelen met effecten door bijvoorbeeld voor een spons te gaan, in plaats van een roller. Geeft ook een tof effect! En natuurlijk is het mooi, als je achtergrond van je stippen iets bijzonders heeft. In dit geval is dat de metallic look van het rechthoek!  De kleuren laten zich heel moeilijk vastleggen op camera, maar you get the point.

Leef je lekker uit met je polka dots. Maak een polkadot regen van goud, of stippel de hele muur onder. De gouden ballen geven het geheel een chique look, weer eens iets anders! Staat heel gaaf in combinatie met licht houten speelgoed. Een ideale DIY, ook als je helemaal niet zo goed in DIY’s bent, precies de projecten waar ik van hou.

Ps. leuk om te doen in het paasweekend! (mocht je nog ergens tijd over hebben)