Het loopt niet op rolletjes

En dat mag je weten ook! Blogs verschijnen wel of niet, er worden heel veel plannen gemaakt die niet uitgevoerd worden. En dat is gewoon zo.

Ik ben een moeder en ik doe alles half.

Ik ben honderdduizend en tien dingen tegelijk aan het doen. Terwijl ik dit schrijf staat Goede Tijden aan, omdat ik eigenlijk van plan was om relaxed op de bank te gaan zitten en gtst te kijken. Met een haakwerk, dat wel. Ik had namelijk het plan om een bed voor Koko knuffel te maken. Hij is bijna jarig kreeg ik namelijk te horen van mijn lieve peuter. En wat is nou een verjaardag zonder cadeau? Daar wil ik iets voor regelen dus en volgens Marre kon Koko wel een nieuw bed gebruiken. En bij dat nieuwe bed wil ik graag taart serveren. Wanneer wil ik eigenlijk geen taart bakken?

Ondertussen had ik ook nog het plan om  een vest te haken, lekker lang ook, met 7 bollen wol. En haaknaald 4, niet te vergeten. Ik denk dat ik even niet doorhad hoeveel werk dit is. Na drie weken ben ik nog steeds bezig met bol nummer 2 en dus nog lang niet klaar.

En dan is er nog die leuke moestuin. Met spinazie, kroppen sla en ook wat onkruid. Mijn tuintje is maar klein, maar in mijn hoofd zit ‘ie zeker ook! Ik wil ermee aan de slag. En trouwens, als ik door diezelfde ramen naar buiten kijk, dan zie ik dat ik heel erg nodig die ramen eens moet soppen! Man, wat is dat erg. Dat doet me denken aan nog meer klusjes. Wassen opvouwen en had ik niet gisteravond nog een was in de wasmachine zitten? Juist die mag ik overnieuw wassen.

Heel veel klusjes en heel veel leuke dingen hebben mijn aandacht nodig. Ik wil. Ik wil van alles. Ik wil dat mijn buggy heel snel verzonden wordt, zodat ik die in de bakfiets kan gooien als ik zin heb om te wandelen met de kindjes. Ik wil alle taarten en cakes uit mijn Homebaked boek bakken. Ik wil alle klusjes in huis gedaan hebben, heel veel recepten uitproberen, Pinterest knutsels samen met Marre maken, honderdduizendblogartikelen schrijven en nog 80 dingen meer.

Stel je voor dat ik iets niet gedaan zou hebben in mijn leven ;). En als jij nu nog niet moe wordt van dit lijstje dan weet ik het ook niet meer? Want terwijl dit alles voor de helft gedaan wordt en er nog 80 dingen in mijn hoofd zitten dus, tijgert er een baby achteruit door de kamer. Een heel klein ukkie dat soms weigert te gaan slapen, omdat ze liever lol maakt én een ukkie die soms ’s nachts uit bed komt voor een extra fles. Van al dat wiebelen krijg je heel veel honger. En je zou denken dat een dagbesteding vol kleine kindjes en een huishouden al genoeg was. En dat is het waarschijnlijk ook echt. Dus nee. Ook in dit huis loopt niet alles op rolletjes (want ik blijf gewoon 80 onzinnige dingen tegelijk willen) en worden er dingen voor de helft (of nog minder) gedaan. Ik heb ook wel eens het gevoel dat het totaal uit de hand loopt. Ik zit er ook wel eens een keer doorheen. Er komen soms ook hier tranen met tuiten voorbij als er ook nog heftige dingen om me heen gebeuren. En weet je wat? Dat is oké. Het is oké om niet alles te kunnen doen wat je wilt doen. Het is oké om al die soms onnuttige dingen toch te willen doen. En het is oké om soms te balen dat je niet alles tegelijk kan doen in het leven en alles even niet op rolletjes loopt en je even niet goed weet wáár je focus op moet liggen.

Doe een stapje terug, zo af en toe. Maar vooral; dans je dromen uit zijn voegen. Maak plannen terwijl het leven je overkomt, ook als al die plannen nooit gaan lukken. Maar geniet. Doe alles wat je half doet, vol overgave. En vindt het oké als de andere helft nooit komt. Niet alles is zo belangrijk als het lijkt. En je weet nooit wat je met een half gehaakte kussensloop ooit nog kan doen. Misschien is het in de toekomst bijna een deken voor in een ‘koko bed’ en heeft die knuffel echt een top verjaardag. Én heb je al dat ‘halve’ werk toch niet voor niets gedaan.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *