Dat er heel veel veranderd is sinds de komst van mijn dochter mag duidelijk zijn. Mijn hele wereld ziet er anders uit nu. Zelfs ik kijk anders tegen de wereld aan. En ik vind het fantastisch. Ik geniet met volle teugen van het ouderschap. Van te voren had ik verwacht dat het leuk zou zijn, maar dat het zo leuk is als ik het nu ervaar, dat had ik nooit kunnen bedenken. Vandaag deel ik mijn dagritme met jullie, omdat ik het altijd leuk vind om te lezen hoe een heel gewone dag van een moeder er nou uitziet.

Mijn dochter is nu bijna zes maanden oud en ik mag eindelijk zeggen dat er een ritme in de dag zit. Zo ziet onze dag eruit!

06:30/07:00 Marre wordt wakker en begint te brabbelen in bed. Meestal wordt ze wakker als om half zeven de wekker van mijn man gaat. Soms valt ze nog even in slaap. Ze houdt van snoozen, valt nog even tien minuten in slaap en dan begint ze toch wel echt te roepen.

Ik geef haar een bordje pap en zij eet het op met heel haar lichaam. Tegenwoordig zit ze gewoon in haar luier, want ze is een beetje enthousiast en wild. Even wassen daarna en dan lekker spelen in de box. Ik ontbijt dan ook en Marre beweegt haar mondje alsof ze ook kauwt (gek meisje). En ik ruim de vaatwasser uit, of wat rommeltjes van de vorige dag.

08:00 Ik breng Marre weer naar bed. Daarna spring ik zelf onder de douche. Ze huilt zichzelf tien minuten in slaap en omdat ik dat niet aan kan horen zonder er naartoe te sprinten, zet ik de douche aan. Zo houd ik mijzelf in bedwang. Ze is altijd stil na tien minuten.

10:00/10:30 Ik heb net het huishouden gedaan en geblogd als ik daar de tijd voor had. Marre wordt weer wakker en krijgt haar fruithapje. Dat is altijd smullen. Peer is haar favoriet. Ik moet echt laten zien dat het op is, anders gaat ze huilen. En ze eet al genoeg peer.

We spelen samen en ik leg haar nog even in de box om zelf te spelen.

11:30 Het is tijd voor een flesje melk. Daarna gaat Marre weer naar bed.

14:00/14:30 Marre wordt wakker en krijgt weer melk. Daarna gaan we vaak wandelen, of een boodschap doen. We gaan in ieder geval naar buiten. Daar geniet ze altijd van en ik vind wandelen ook heel fijn.

16:00 Ze krijgt weer een fles. Het lukt Marre niet om grote hoeveelheden in één keer te drinken, dus drinkt ze een keer extra. Geeft niet, wel een beetje meer werk. Maar dat komt wel goed. Meestal is haar vader nu ook even thuis (hij werkt op de boerderij). Ze spelen samen en hij geeft haar vaak deze fles. Als hij eerder thuis is gaan we meestal nog iets gezellig samen doen met Marre. Even naar de stad, of gewoon gezellig thuis met.

17:00 Marre krijgt haar groentehapje van papa. Ik sta rond deze tijd voor ons te koken. Het hapje voor Marre heb ik dan al klaar gemaakt, want dat doe ik graag vers. Daarna gaan we eten en heeft Marre haar ‘moeilijke’ uurtje. Ze wil niet meer naar bed, maar is ook niet heel tevreden beneden. Ze is moe, maar vecht tegen haar slaap. Een slaapje tussendoor lukt echt niet. Daar zijn we nog een beetje mee aan het proberen.

18:00 Haar papa gaat weer naar de koeien en ik heb knuffeltijd met Marre. Ze wil nog steeds niet slapen, maar het is nog te vroeg voor haar laatste fles, dus knuffelen we. Dat vindt ze heel gezellig en voor mij is dit ook een fijn rust momentje in de dag. Om de dag is het bad dag en dat betekent dat ik haar dan rond deze tijd in bad doe. Ook dat vindt ze dan heel leuk.

18:30/19:00 Tijd voor haar laatste flesje! Ik doe er één schepje pap bij, zodat ze lekker slaapt. In de ochtend krijgt ze iets minder pap, zodat dit schepje overblijft voor nu. We merken dat dit goed werkt voor haar. Na het flesje breng ik haar naar bed en lees ik een verhaaltje voor. Tijdens het voorlezen kijkt ze aandachtig naar het boek en brabbelt ze gezellig mee (zo lief!). Na het verhaaltje geef ik een kusje op haar voorhoofd (moet zij giechelen) en gaat ze lekker slapen.

20:00 Marre slaapt, haar vader is weer terug van de koeien en ik kijk GTST (guilty pleasure).

22:00/22:30 Wij gaan ook naar bed en ik kijk nog even in haar kamertje. Daar ligt dan een meisje tevreden te slapen en dat blijft iedere avond iets heel bijzonders. Ik blijf mij er nog steeds over verbazen dat ik nu haar moeder ben.

En dat was het! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. En ik ben benieuwd of jij het helemaal anders doet, of dat er veel herkenbaar is.