Moederdag tip: high tea lunch

hightealunch3
Afgelopen donderdag ging mijn dochter voor het eerst wennen op de peutergroep. Wat vond ik dat spannend. De hele ochtend heb ik mij afgevraagd of ze het naar haar zin zou hebben en ik kon niet wachten om haar op te halen. Toen ik daar aankwam fietsen en ik haar bij de leidster op de rand van de zandbak zag zitten, was ik dan ook erg benieuwd hoe het gegaan was. Marre keek blij en was lekker aan het kletsen, dus dat zat wel goed. En toen de leidster mij vertelde dat Marre een moederdag cadeautje had gemaakt die dag, was de spanning helemaal verdwenen. Mijn dochter gaat naar ‘school’ toe en op de allereerste dag was ze gewoon al bezig met echte schooldingen. Ik vind dit echt heel tof. Mijn moederdag cadeautje ligt nu dus ergens verstopt in huis, omdat ik de inhoud natuurlijk nog niet mag zien en ik kan niet wachten tot het zover is. Mocht je nu een vader zijn die nog iets wil verzinnen voor moederdag (een mooi moment om een cadeautje te geven bijvoorbeeld) dan is het organiseren van een high tea lunch een goeie! Maar dat kan natuurlijk ook gewoon gedaan worden op iedere andere dag, zoals wij laatst deze lunch voorbereid hebben voor de koeienboer hier thuis. Ook vaders houden van high tea, als er maar goed eten is.

Het toffe is dat de voorbereidingen zelfs samen met een peuter gedaan kunnen worden. Mijn dochter heeft super goed geholpen met het maken en beleggen van bijvoorbeeld de pizzabroodjes. Ze heeft het zelfs gepresteerd om er tomatensaus op te krijgen met een lepeltje. Vind ik best knap! En ze waren heerlijk.

hightealunch2
De hapjes bij de lunch

Maak allerlei hapjes van dingen die je toch al in huis hebt en dan is het ineens niet zo heel erg lastig meer. Zo maakte ik snel pizzabodems met een mix die ik nog bewaard had voor een speciale gelegenheid en belegde ik deze met tomatensaus, oregano, ui en wat kaas. En maakte ik daarnaast zoete broodjes in cupcake vormpjes, aanrader! Verder had ik niet zo heel veel liggen. Ik improviseerde en maakte macarons look-a-likes van kaakjes met nutella. Soms moet je er gewoon een mooi verhaal van maken. En zo was het feestje af! Uiteraard kun je ook kiezen voor lekkere sandwiches of kleine pannenkoekjes met spek. Cheesecake is ook nooit verkeerd. En zo kan ik nog wel uren doorgaan met het opnoemen van lekkere hapjes. Ik hou van high tea.

hightealunch
De aankleding van deze high tea party

Samen met die kleine maakte ik een tekening voor op de deur met daarop de tekst ‘high tea lunch room’. Dat maakt de verrassing extra leuk. En we plukten bloemetjes voor op tafel. Dat maakt het meteen gezellig. De hapjes serveerden we op een mooi plankje. Dan hoeven er alleen nog gezellige theekopjes op tafel en een mooie theepot en dan is je high tea alweer compleet! -niet de thee vergeten-

Veel plezier en geniet van moederdag dit jaar!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *