3 x wat je kan maken met vouwpapier (met een peuter)

knutselboekenmonster

Dat we knutsel spullen kochten bij de Action, liet ik jullie twee weken terug al zien. Maar natuurlijk is het nóg veel leuker om te laten zien wat je er dan allemaal mee kan maken! Er is zoveel knutsel rotzooi te vinden in de winkels, maar wat moet je ermee? Daar heb je Pinterest voor, maar ik maak het even makkelijk. Dat Pinterest werk heb ik al voor je gedaan (haha). En ik ga je vanaf nu steeds iets laten zien wat je kan maken. Het is niet voor niets herfstweer, dat moet je goed benutten! Met knutselen, haakwerken, warme chocolademelk en slagroom, natuurlijk. Vandaag ga ik drie dingen laten zien die je kan maken met vouwpapier (en een peuter dus).

We hebben nodig:

  • heel veel kleuren vouwpapier
  • lijm
  • kleurtjes
  • stickers, andere leuke dingen om te plakken, wat je maar kan vinden
  • wiebeloogjes
  • schaar
  • placemat om op te werken

actionbuitgekleurdpapier

Tip: deze zijn ook leuk 😉

1. Boekenmonsters

We trappen af met deze leuke boekenmonsters! Pinterest, pinterest en nog eens pinterest. En dan vind je er een heleboel. Geef ze een eigen finishing touch (ik koos voor wiebeloogjes) en dan kunnen ze nog gebruikt worden ook. Pinterest heeft nogal eens een hoog ‘nailed it’ gehalte, wat dus eigenlijk wil zeggen dat er veel mislukt. Maar gelukkig kan ik vertellen dat deze boekenmonsters echt heel gemakkelijk te maken zijn. Ik ga je niet vertellen hoe het moet. Dat kun je wel online vinden en het is niet mijn idee. Maar ik kan natuurlijk wel laten zien hoe leuk ze dan geworden zijn!

knutselboekenmonster

Als eigen draai eraan, plakte Marre er stickers op en maakte ik een fijn trappetje (heten die dingen zo?) en dat vond Marre een mooi kapsel voor dit monster. Natuurlijk kan je peuter dit niet alleen. Dus moet je even vouwen, mag je helpen met tandjes knippen en plakken en dan kan je peuter op het vouwblaadje tekenen en de stickers en de ogen plakken. En dan kan hij daarna in een zeer informatief boek van koeienboer, in dit geval. 😉

2. Rupsje nooit genoeg

Nog een grappig knutselwerkje van Pinterest is deze. Een lief rupsje! Laat je peuter kleuren uitkiezen en gebruik drie vouwblaadjes hiervoor. Eén als ondergrond, één voor de rups en nog een andere voor pootjes. Vouw een blaadje heel vaak dubbel en teken een rondje af. Knip het rondje uit en dan heb je heel veel rondjes om te plakken! Laat je peuter lekker plakken. ‘Tegen elkaar aan’ is de instructie en zo ontstaat een rups. Knip pootjes af en laat ook deze plakken door je peuter. Waar moeten de pootjes? Juist, op zijn hoofd.. Ach, dat komt later allemaal wel. Laat je peuter lekker plakken. Dat vinden heel veel peuters leuk.

knutselrups

3. Rondjes, rondjes en nog eens rondjes

Plakken vindt mijn peuter heel erg leuk. Toen de rups af was zei ze dan ook tegen mij dat ze nog niet klaar was en alleen nog maar rondjes wou plakken. Ik vouwde dus nog een vouwpapiertje heel vaak dubbel, knipte er weer rondjes uit en liet haar een eigen kunstwerk maken. Stiekem vind ik dit het allerleukste. Het is tof als mijn peuter alles lekker zelf mag verzinnen en er zo een kunstwerk op papier ontstaat. Dat het niet echt iets is, maakt helemaal niets uit. Het zijn allemaal rondjes en dat is mooi zo. Dat zijn de beste knutsels.

knutselrondjes

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *