Outdoor fun: Autobaan met stoepkrijt

stoepkrijtautobaan
De koeien zijn weer buiten en het zonnetje schijnt. Het voelt direct als de start van een nieuw buiten speel seizoen. En dit jaar hebben wij ook eindelijk een grote tuin waarin gespeeld kan worden. Het contrast met onze vorige tuin is heel erg groot. Waar we in het vorige huis bijna geen tuin hadden, hebben we hier een gigantische tuin met allerlei mogelijkheden. Er is een groot grasveld om te voetballen, te rennen (en watergevechten te houden) en er is een pleintje waar we lekker kunnen stoepkrijten! Zo ontstond mijn spontane idee om het tegelplein om te toveren tot een plek voor deze reuze autobaan!

stoepkrijtautobaan3 stoepkrijtautobaan1
Er wordt hier binnen graag gespeeld met de houten treinbaan, maar die is niet heel erg lang. Om die te verlengen, moeten we toch echt nog wel een aantal keer naar de speelgoedwinkel en dat gaat natuurlijk niet heel vlot met sparen. Maar, we kunnen natuurlijk ook buiten autowegen tekenen. Een stuk goedkoper en ook nog eens net zo leuk met lekker weer! Ik ging aan de slag.

De auto’s namen we gewoon mee naar buiten en ik tekende een lekkere lange autobaan met veel wegen. Gelukkig hoef je geen tekenwonder te zijn voor dit werk (dat ben ik namelijk ook niet). Vooral kleine kinderen zijn al erg snel enthousiast, mijn dochter in ieder geval wel. Zoals je ziet staat ze er op iedere foto bij. Dat is genoeg bewijs. Ik vond het tof om hiermee aan de slag te gaan en het hele gebeuren zorgde toch weer voor een half uur speelplezier. Dat vind ik het stoepkrijten wel waard. En het leuke hieraan? De volgende keer tekenen we weer een hele nieuwe baan.

Mocht je je dus vervelen, of gewoon zin hebben om een gigantische autobaan te tekenen, ga dan lekker aan de slag met een potje stoepkrijt. Zonnebril op, drankje erbij en genieten maar!

stoepkrijtautobaan4

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

    1. Leuk, dankjewel! Nee klopt, ik heb wel een Facebook pagina maar die staat op non-actief ontdek ik net (ik doe er dus niet zoveel mee, haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *