Raad eens hoeveel ik van je hou

Vroeger was ik echt dol op verhaaltjes voor het slapen gaan. Eén verhaal is mij echt bij gebleven en heeft mij al vele malen lekker in slaap doen vallen als klein meisje. Welterusten, kleine beer. Het verhaal van grote beer die iedere keer een groter lichtje haalt voor kleine beer, zodat het niet zo donker is en kleine beer weer durft te slapen. Die gedachte, dat het niet helemaal donker was, stelde mij gerust. Zo kon ik ook lekker slapen. Ik wilde zo’n soort boekje ook heel graag voor mijn kindje. Zodat zij straks ook lekker kan slapen na een verhaaltje. En toen vond ik dit.

Raad eens hoeveel ik van je hou. Een ontzettend schattig, lief klein boekje over een konijn die vertelt hoeveel hij van zijn kleine konijntje houdt. Tijdens het voorlezen lijkt het net alsof je dit aan jouw eigen kindje zegt. En ‘ik hou van jou (tot de maan en terug)’ is een uitspraak die je in het dagelijks leven vaak terug kan laten komen. Het is ook een uitspraak die gerust stelt, een uitspraak waar immens veel liefde in schuilt en de beste uitspraak die je wat mij betreft kan doen voor het slapen gaan.

Ik heb een nieuwe ‘welterusten, kleine beer’ voor mijn eigen meisje gevonden en dat is dit boekje. Raad eens hoeveel ik van je hou? Tot de maan en terug (en nog veel verder). Ze begrijpt er nog geen bal van, maar dat komt nog wel. Ik lees hem alvast voor, want ik kan het echt niet laten. Ze lacht tevreden terug, brabbelt wat terwijl ze op haar vingers sopt en valt daarna in slaap.

Welk boekje lees jij graag voor aan je kindje voor het slapen gaan?

Raad eens hoeveel ik van je hou, geschreven door Sam McBratney, illustraties Anita Jeram

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *