Rode linzen-courgette soep

rodelinzencourgettesoep

Nu ik toch zo bezig ben met eten, post ik ook nog even dit heerlijke soepje. Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met soep. Ik vind het oprecht heel erg leuk om soep te maken. Het is gezellig, fijn als het buiten koud is en het ruikt echt lekker. Maar hier komt het gekke, ik eet er nooit veel van en maak het liever voor anderen klaar. Gek he? Ik vind het super lekker, maar niet als flinke maaltijd voor het avondeten. Doe mij maar een klein kopje bij de lunch met een lekker broodje erbij. Dan heb ik weer genoeg. Deze soep was echt een van de beste die ik ooit gemaakt heb. Rode linzen zijn mijn nieuwe favoriet voor in de soep.

Welke ingrediënten gaan we vandaag rocken? (voor 2 personen)
-1 halve liter water
-1 boullionblokje (van zonnatura)
-100 gram rode linzen
-1 courgette
-een snufje kurkuma
-een snufje gember
-1 (niet al te grote) ui

Fruit de ui in een pan met een beetje olie en voeg daar de kurkuma en gember aan toe. Zo kunnen de smaken lekker intrekken en samenkomen. Daarna voeg je heet water toe met een bouillonblokje en de linzen en gesneden courgette. Dit laat je een kwartier  pruttelen, totdat de linzen gaar zijn.

Pak de staafmixer erbij en pureer het geheel tot een gladde soep. En dan kun je echt heel lekker smullen.

Alternatief: Geen zin in courgette? Voeg dan pompoen toe. Dit deed ik een dag eerder en dat was echt verrukkelijk! Er is een ding beter dan courgette en dat is pompoen in deze soep. Helaas was dit zo lekker dat ik er geen foto van gemaakt heb, oeps. Kies je voor pompoen? Voeg dan aan het begin knoflook toe (bij de ui) voor weer iets anders.

Tip: eet er een pitabroodje met gesmolten kaas bij!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *