Een stap terug, is een stap vooruit

sprongetjes

Soms heb ik het gevoel dat ik het allemaal onder controle moet houden. De hele dag zorgen voor vrolijke kinderen die lekker gegeten hebben en niks tekort komen. Goed gaan slapen, tevreden en vooral gelukkig zijn. Een perfect opgeruimd huis, dat ik natuurlijk nooit heb, en iedere dag een blog online die ik met heel veel aandacht zo goed mogelijk geschreven heb. Een moestuin die perfect op orde is, goh kan ik hier nog meer aan toevoegen? Natuurlijk is het absurd en echt niet haalbaar. En hoe erg is het dat je huis een keertje niet is opgeruimd? Of je baby een keer overstuur is omdat je bedtijd verkeerd hebt ingeschat? Shit happens en vooral baby’s hebben zo hun dingetjes.

Een stap terug, is een stap vooruit. En dat besef ik mij op dagen dat mijn baby huilerig en hangerig is. Dagen waarop ze besluit dat ze liever bij mama is, in plaats van in haar eigen bed slaapt. Ze veel wil knuffelen en de slaap niet vatten kan. Het zijn die dagen, waarop ik mijn huishouden niet onder controle heb, mijn blog niet online staat en ik al helemaal geen blik op die moestuin heb geworpen. Het lijkt alsof er op zo’n dag niets gebeurt dat moet, alsof alles stilstaat en ik alles nog moet doen. Dat gevoel is niet heel fijn, maar alles heeft een reden.

En dat realiseer ik mij als mijn baby tijdens zo’n moeilijke periode ineens weer nieuwe dingen kan. Ze doet dan wel een stap terug naar mama, maar zet gigantische sprongen vooruit in haar ontwikkeling. En dat heeft even tijd nodig, tijd waarin er iets minder over is voor andere dingen. En dat is blijkbaar dus niet erg, want er bloeit altijd iets uit op.

Dus, ik maak mij even niet druk over dat huishouden, want stiekem gebeurt er heus nog best wat. En ik maak mij geen zorgen over niet geschreven blogs, ze rollen er wel uit als de tijd daar is (nu dus). Soms is het gewoon beter om even een stap terug te doen, om vervolgens weer helder te kunnen zien, of te rollen, kruipen en dan lopen.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *