Met deze tip versla je die griep!

Als het aankomt op gezondheid, dan maak ik vooral gebruik van biologische en natuurlijke producten. Biologische groentes bijvoorbeeld, eet ik elke dag. En sommige groentes, fruit of kruiden gebruik ik graag bij ziek zijn. Citroen en gember bijvoorbeeld bij een verkoudheid. Als het moet, dan gebruik ik natuurlijk andere medicijnen, maar liever eerst dit! En met dit seizoen, let ik extra op dingen die mijn weerstand (en die van de kinderen) een beetje kunnen verhogen. Lekker veel groentes van het seizoen eten dus en natuurlijk genoeg fruit. Maar er is meer wat je kan doen om ziek zijn iets vaker te voorkomen. Voor de koeien hebben we een kruiden adviseur, iemand die de gezondheid van de koeien in de gaten houdt en kruiden voorschrijft om ze sterk en fit te houden. En dat werkt. Onze melk is biologisch, dus onze koeien krijgen geen rare medicijnen. En als het bij de koeien werkt? Waarom dan niet binnen? En zo kregen we ook deze tip, om er voor te zorgen dat alle ziektes en virussen die binnenkomen door kinderen en scholen niet ook langs elk familielid gaan, zoals dat vaak gaat. En die tip deel ik graag.

Het is een persoonlijk ding dat ik doe, waarvan ik natuurlijk niet kan garanderen dat het werkt. En ik ben geen professional, maar ik wil je wel graag vertellen wat ik doe om te zorgen dat we dit winterseizoen zo fit mogelijk doorkomen, want ik vind ziek zijn echt niet leuk. En mijn tip is tea tree olie! Tea tree olie werkt voor veel verschillende dingen. Het helpt bij verkoudheden, het versterkt de huid, het helpt bij luchtwegproblemen, en zelfs tegen hoofdluis. Maar waar het nu om draait is dat tea tree ook desinfecteert! Je kunt het dus ook al gebruiken voordat je het nodig hebt bij een verkoudheid. En dat lijkt me net iets fijner. Toch?

We kunnen natuurlijk massaal aan de desinfecteer zeep gaan en schoonmaken is ook zeker belangrijk. Maar schoonmaken doe ik al zoveel en ziek werd ik nog steeds. Je kunt niet altijd oppoetsen tegen dingen die in de lucht hangen. En daar is tea tree olie voor! Het zuivert de lucht en helpt daarbij dus besmetting te vermijden. Dus naast de standaard dingen, steek ik nu mijn brandertje met 10 druppels tea tree olie aan en dan laat ik het een ochtendje branden. De lucht wordt zo gezuiverd en virussen hebben minder kans om aan te slaan. En we waren hier echt van de herfst tot aan december aan de lopende band om de beurt ziek, vooral de kinderen en mijn man. En sinds mijn brandertje hier staat is dat echt veel minder! En er gaat vast een moment komen waarop we toch allemaal ziek worden. Dat gebeurt gewoon. Ik kan mijn tea tree olie niet overal mee naartoe sjouwen ;), maar ik weet zeker dat ik zo al een heleboel vermeden heb. En dat voelt goed!

Soms zijn het die kleine dingen, die een groot verschil maken.

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *