Twee jaar…

Schermafbeelding 2016-05-10 om 09.06.54

… zijn er alweer voorbij gegaan en wij hebben jou in die tijd zien opgroeien van een baby die ontzettend veel zin had om de wereld te ontdekken en die bij elke stap vooruit heel ongeduldig werd dat de dingen nog niet lukten, naar een peuter die al heel veel kan en daar intens van geniet. Je start iedere dag met zingen en zegt bij alles ‘leuk!’ en ‘jaaa!’. De hele dag ontdek je nieuwe dingen en beleef je daar plezier aan.

… hebben wij naar jouw mooie lach kunnen kijken, want je bent ontzettend vrolijk. En daar worden wij heel blij van. Ik vind het heel gezellig om je iedere dag zo vrolijk uit je bed te halen en de dag met jou te beginnen.

… is nog maar zo kort en toch ben je al zo’n tijd bij ons. We hebben samen al heel veel beleefd en heel veel leuke dingen gedaan in die tijd. Je bent al naar de bioscoop geweest voor je eerste Woezel en Pip film. We zijn samen naar de vlindertuin geweest. We hebben pizza gegeten in ons favoriete restaurantje en zijn heel vaak op pad geweest met z’n drieën om meer gezellige dingen met jou te doen.

… en toen had je er ineens een zusje bij. Dat was wel even wennen voor je, maar ook van Sari word je heel blij en zij van jou. Je geeft haar elke dag een aai over haar zachte haartjes en dan lacht ze naar jou. Ik hoop dat jullie heel veel leuke dingen samen gaan beleven en dat je het gezellig vindt zo samen met je zusje. Je bent een echte grote zus en toch ook nog een heel klein meisje.

… later woon je op de boerderij en vind je het leuk om achter de kippen aan te rennen. Je roept steeds ‘koeien, koeien’ en vraagt je vaak af of papa al naar binnen komt om samen te kunnen spelen. Buiten spelen in de tuin vind je heel erg leuk en daar geniet ik dan weer van. We zijn er dan ook elke dag te vinden. Laarzen aan en gaan!

… en ik hoop dat er nog heel veel van deze leuke jaren volgen! Jaren waarin er lekker veel buiten gespeeld wordt, jij nog veel meer toffe dingen gaat leren en jaren waarin we lachen tot we niet meer kunnen.

Lieve Marre, gefeliciteerd met je verjaardag! Deze blogpost is voor jou, voor in het archief voor later. Omdat ik er zo’n sentimentele moeder van word (knipoog).

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *