(Un)succesful Adulting TAG

_MG_5215 kopie
Ik ben natuurlijk moeder, maar voel ik mij nu wel zo volwassen? Vroeger toen ik een jaar of 16 was vond ik mensen van in de 20 heel oud en in mijn beleving was iedereen van die leeftijd daadwerkelijk heel serieus en volwassen. Toen werd ik zelf 20 en dacht ik ‘maar hey, waar is dat volwassen gevoel dan?’. Ik vond mijzelf nog steeds niet heel serieus, oud of volwassen. En dat gevoel is eigenlijk nooit gekomen. Ik voel mij nu wel echt volwassen, maar het is absoluut anders dan ik het mijzelf voorstelde toen ik jong was. Volwassen zijn betekent niet dat je altijd serieus en aan het werk bent. Het betekent niet dat je alle gekkigheid moet opgeven en kwijtraken en het betekent niet dat je alles verantwoord doet. Ik vulde de unsuccesful adulting TAG in om te kijken hoe het nu eigenlijk zit met mijn volwassenheid. Hoe (on)volwassen ben ik eigenlijk?

1. Wat is het meest onvolwassen eten dat je de afgelopen week hebt gegeten?
Pannenkoeken! Gisteren nog. Met veel fruit, maar ook met stroop. Maar nog altijd net zo lekker als vroeger hoor.

2. Hoe vaak ga je vóór 22:00 uur naar bed?
Eerder dan tien uur niet, maar precies om tien uur soms wel! Vroeg he? In de avond houd ik het niet heel lang vol, maar in de ochtend ben ik er juist wel op tijd bij. Ik hou echt van de ochtend. Net als vroeger, toen stond ik iedere dag om 6:00 al te springen bij mijn ouders op bed. Niet veel veranderd dus. Al vind ik zes uur nu wel heel extreem.

3. Wat is het laatste kinderprogramma dat je hebt gekeken?
Kikker met Marre. Kinderprogramma’s liggen wel al heel ver achter me. Maar als ik iets voor Marre opzet dan kies ik vaak wel iets dat ik nog van vroeger ken. En stiekem vind ik het dan wel heel erg grappig. Oh en ik heb een tijd geleden dus wel Frozen gekeken, toch iets voor kinderen! Ik hoorde er zoveel over, dat ik toch even moest weten wat het allemaal was. Marre is natuurlijk nog veel te jong en ik te oud, dus gemiddeld komen we goed uit toch?

4. Wat is het laatste dat je bent vergeten?
Belangrijke wachtwoorden, die vergeet ik echt altijd. En iets op de post doen. En ik vergat diksap te halen in de supermarkt. Ik vergeet echt heel veel. Ooit las ik een quote die ik erg mooi vind (en die ik dus nooit vergeten ben) ‘vergeetachtigheid is een vorm van vrijheid’ en dat maakt dat ik mij er veel beter over voel. Als iemand mij vertelt dat ik iets vergeten ben, dan roep ik dat er ook standaard achteraan.

5. Ben je wel eens in je pyjama naar buiten geweest?
Nee, dat durf ik toch niet. Ik woon aan een hele drukke straat. Binnen in pyjama daarentegen.. te vaak! Ik reken daar ook een onesie en een jogginbroek onder. 😉

6. Wat is je meest ranzige gewoonte?
Ik denk dat ik hier best volwassen in ben en netjes, maar er is wel iets. Als ik in de keuken iets afwas of sla aan het wassen ben dan maak ik wel heel veel troep met water en roept mijn man ‘ah bah!’ als hij in de keuken staat met natte sokken. Dat is niet echt vies, maar toch wel snap je?

7. Hoeveel enkele sokken heb je in je kast/la liggen?
Veel, teveel! En Marre ook, oeps.

8. Welke lelijke emoji gebruik je wel eens?
Ik weet niet of ik ze lelijk vind, maar ik weet wel dat het er sowieso heel raar uit zou zien als we emoji’s in het echt zouden gebruiken als gezichtsuitdrukkingen. Ik zou bij iedere zin raar kijken. Ik gebruik ze dus teveel.

9. Wat is je meest nerderige eigenschap?
Mijn liefde voor computers en dat ik heel veel dingen lekker alleen wil doen.

10. Wanneer is voor het laatste het eten dat je kookte mislukt? Wat was het?
Dat gebeurt heel af en toe, maar gelukkig echt niet vaak. De laatste keer was denk ik een paar maanden geleden toen Marre net geboren was en ik van oververmoeidheid niet meer wist wat ik deed. Ik heb toen een tijdje hele rare gerechten gemaakt. Rijst waar pasta hoort enzo. We hebben wel heel erg gelachen.

11. Welke tik komt bij je naar boven als je je ongemakkelijk voelt?
Lachen, ik ga lachen. Ik ben echt heel goed in mij ongemakkelijk voelen. Op mijn benen wiebelen gebeurt dan ook en ergens naar wegkijken alsof daar iets te zien is. Niet dus.

12. Wat was de laatste rekening die je “verstopte”?
Dat doe ik niet hoor. Ik ben veel te bang dat ik het vergeet! Meteen afhandelen die handel, weg ermee!

En dat was het dan! Over het algemeen doe ik het best goed, volwassen zijn. En die gekkigheid? Die blijft!

De vragen van de unsuccesful adulting TAG zijn afkomstig van versusa. Ik was zo enthousiast dat ik hem meteen heb ingevuld. Doe je ook mee?

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *