Vegetarische tomatensoep met bonen

vegetarische tomatensoep met bonen
Als het om soep gaat, dan ben ik niet het standaard groentesoep met ballen type. Geef mij maar een bijzondere smaak, soep nèt een beetje anders en dan ben ik blij! Brandnetelsoep is bijvoorbeeld in het voorjaar heel erg lekker, maar ook een simpele tomatensoep kun je bijzonder maken met een beetje bonen. Lekker voor bij de lunch! Ik laat je het recept zien van deze vegetarische tomatensoep.

Wat heb je nodig?
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 liter groente bouillon
– 1 ui
– 1 klein teentje knoflook
– 1 peen
– half kopje rode linzen
– 1 blik gemengde bonen (of witte bonen)
– Een lekker (zelfgebakken) brood voor erbij

De tomatensoep maak je heel eenvoudig en dat vind ik altijd fijn. Eerst een beetje water koken, bouillonblokjes meekoken en dan de tomatenpuree, de rode linzen, fijngehakte knoflook, de ui en een peentje toevoegen. Voordat ik de gemengde bonen toevoeg, maak ik nog even gebruik van mijn staafmixer. Ik maak het geheel net niet helemaal egaal, je moet natuurlijk wel een beetje groenten terug kunnen vinden! Is mijn soep bijna klaar? Dan voeg ik de gemende bonen toe en verwarm ik deze nog even mee.

And that’s it! Easy peasy lemon squeezy! 😉

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *