Wat ik nièt zo leuk vind aan herfst, is al dat ziek zijn. Verder is het echt mijn lievelingsseizoen. Maar ziek zijn in de herfst hoort er helaas ook een beetje bij. En als moeder, wil je natuurlijk dat die bacillen snel het huis weer uit zijn, zodat er weer een beetje rust (en slaap) voor terug komt. Dus ik ga maar even opsommen wat ik daaraan doe, omdat ik er weer lekker middenin zit * insert sneezing panda*.

Een ui naast het bed
Dit is een gouwe ouwe uit grootmoeders tijd en het zal wel helemaal niet werken, maar ik heb toch altijd het gevoel dat het iets goeds doet. En ik doe het dus gewoon.

Wasjes, wasjes, nog meer wasjes
Daar komt nooit een einde aan, toch? Zeker bij een verkoudheid, blijf ik wassen. Kleine kindjes en snottebellen, gezellig hoor! Ik was het beddengoed extra vaak en geef gewoon lekker iedere nacht of om de nacht een nieuwe. Weg met snot! Zo snel mogelijk, altijd, haha.

Middeltjes en medicijnen
Ik stop mijn kinderen niet meteen vol met medicijnen, maar ik zorg wel altijd dat ik er op tijd bij ben als ik iets kan doen. Dat wil zeggen dat ik altijd paraat sta met een neusspray, van de natuurwinkel dat wel! En dat ik altijd eerst kijk naar dat soort dingen. Honing in de kamille thee bijvoorbeeld. En ik strooi wat met kruiden in het eten. Kaneel voor de keel en knoflook werkt ontstekingsremmend (moet je alleen wel trek hebben in iets met knoflook;))

Veel ventileren en een beetje buiten zijn
Ik probeer al dat zieke gebeuren gewoon een beetje weg te waaien, zonder teveel tocht natuurlijk, want dan zou het niet meer helpen, haha. Als de kindjes niet heel ziek zijn, gaan we altijd wel heel even naar buiten, maar anders blijven ze natuurlijk gewoon lekker warm binnen met een dekentje op de bank en dan waai ik ondertussen hun slaapkamertje even lekker schoon.

Dekentjes op de bank en heel veel fruit
En daarmee kom ik bij het laatste punt, dekentjes op de bank! Ik maak extra veel fruit happies klaar, soms een juice als het echt te lang duurt allemaal en ik geef gewoon meerdere keren per dag wat extra fruit bommetjes. En dan mogen de kindjes lekker uitzieken onder hun dekentje, als ze willen.

Oh en ik laat ze natuurlijk extra slapen waar dat kan, want ik heb wel gemerkt dat extra slaap het allerbeste werkt!