Zo weet ik zeker dat het goed komt

geitenboerderij

Ik schreef deze blog toen Marre nog een dreumes was, maar hij is nooit online gekomen. Natuurlijk moet ik lachen als ik dit weer lees. Wat was het leven makkelijk al dreumes en wat heeft mijn peuter nu toch wel veel meer kleine ‘eisen’. Toch laat ik je deze blog nog even lezen. Gewoon omdat het toch wel leuk is om zo terug in de tijd te gaan.

Er zijn van die dagen dat je weet dat het helemaal verkeerd gaat aflopen. Dagen waarop je kindje veel te vroeg wakker wordt, slecht eet en je weet dat je ’s nachts weer bezig bent met flesjes melk en dat soort dingen. Zulke dagen komen hier ook zeker voor, maar er zijn ook van die dagen waarop ik weet dat het goed gaat komen. Dat zijn de dagen waarop ik mijn geheime trucjes heb ingeschakeld en waarschijnlijk zijn het ook de dagen na een dag die helemaal in de soep liep (dat gaat me geen twee keer gebeuren). Zo weet ik zeker dat het goed komt.

– Ik kook stamppot bietjes met speklap. Gegarandeerd dat het hele bordje leeg gaat en ik niet achter blijf met een hongerige dreumes. Bietjes maken mijn dochter zeer tevreden, ik zou zelfs niet weten of er een groter geluk dan bietjes eten is voor haar (op lachen en grapjes maken met haar vader na dan).

– Ik haal lekkere broodjes in huis, want die gaan er altijd in. Gewone boterhammen zijn natuurlijk ook maar saai, zeven dagen in de week.

– Als ik geen lekkere broodjes in huis haal, dan ken ik altijd nog de truc met de gesmolten kaas. Tosti’s zijn de beste, als ik al voorzie dat ik het niet meer aankan als er ook nog maar één broodkruimel wordt weggesmeten. Boterhammen met gesmolten kaas gaan nooit op de grond, nooit. Ze worden ook niet vaak aangeboden, dus als je er een krijgt dan moet je natuurlijk wel zien dat je hem bij je houdt.

– Ik ga naar buiten met mijn dochter en laat haar lekker spelen en ‘rennen’. Daarna slaapt ze zeker weten heel erg goed en lekker.

– Ik zet muziek aan en we dansen door de woonkamer, van dansen word mijn dochter echt heel blij!

– En als papa thuis is dan is het altijd goed. Dan zie ik een lach van oor tot oor verschijnen op Marre’s gezicht en kan ze niets anders meer dan lachen, spelen en nog meer lachen.

Zo maak ik er een goede dag van en komt alles altijd goed, want zo lastig is het niet om een kleine dreumes aan het lachen te maken. Ze stellen niet veel eisen. Je vraagt je af, waarom is dan niet iedere dag zo als je zoveel trucs hebt? Nou, omdat we niet iedere dag tosti’s kunnen eten, of broodjes kunnen halen. En op die dagen wil de pindakaas wel eens tegenvallen en is eten in een kinderstoel niet zo leuk als door het huis heen rennen met je boterham.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *