Zomer recept: sla-ei stamppot

slaeistampot
Stamppot kán ook in de zomer een goed idee zijn. Ik heb het dan niet over boerenkool met worst. Alhoewel dat heel erg lekker is, kies ik dat toch liever als ik net buiten heb gelopen in barre omstandigheden met sjaal om mijn oren en muts op mijn hoofd. In de zomer hou ik heel erg veel van slaaaa. Ideaal en al helemaal op de iets minder hete dagen. Met 30 graden buiten, ga ik niet staan stampen binnen hè.

Wat heb je nodig?

– 1 kilo aardappelen
– 1 krop sla
– 3 eieren
– 1 blik gemende bonen
– scheutje melk
– klontje boter
– gehakt
– 1 ui
– beschuitje, of broodkruimels (werken ook goed, kwam ik achter toen ik geen beschuit had)
– ketjap manis

En met deze ingrediënten tover je zo een hele lekkere stamppot tevoorschijn met homemade gehaktballen!

Voor de stamppot

Schil de aardappelen en laat ze gaar koken in de pan. Kook ondertussen 2 eieren en verhit de bonen. Snijd de sla in reepjes. Als de aardappels gaar zijn, stamp je ze fijn met een klontje boter en scheutje melk tot het lekker smeuïg is. Vervolgens voeg je de sla toe en stamp je nog even verder. Daarna stop je met stampen en mix je de bonen en een ei in stukjes erdoorheen. En klaar ben je!

Voor de gehaktballen

Meng de gehakt met een gesneden ui, een paar eetlepels ketjap manis, beschuit en een ei en maak daar vervolgens gehaktballen van. Laat ze lekker garen in een pan met een scheutje kokosolie, boter, of olijfolie. Vergeet niet ze vooral lekker lang te laten pruttelen (een uurtje) en dan is het straks smullen.

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *