Zomersituaties die vast herkenbaar zijn als moeder

zomer

Hoera, want de zomer is nu echt begonnen! En dat is top. Denk aan stranden, heel veel water, ijsjes eten en veel salades klaarmaken. Dát vind ik leuk aan zomer. Maar het gaat er natuurlijk niet altijd zo aan toe, als moeder zijnde. Hoe die zomer er dan wel uit ziet? Waarschijnlijk iets chaotischer en met iets meer hectiek. Maar het maakt eigenlijk niets uit, want het blijft natuurlijk heerlijk weer en genieten. Dus kom maar op met al die situaties, ik heb er zin in! Dit is wat ik de komende zomer heel vaak hoop te doen.

Heel veel badjes klaarzetten, met soms iets minder speelplezier dan verwacht

Yes, we zijn weer gestart met het badjes seizoen. Hele dagen badjes oppompen, 10 emmers water halen en dan ontdekken dat je peuter nergens te bekennen is. Vond ze het blijkbaar toch een beter idee om nu even binnen te spelen met een knuffel en een bus. Gelukkig gebeurt het ook heel vaak dat kleine peuter er wel heel erg veel zin in heeft. Dan staat het bad klaar en peuter ook. Wiihaaaa daar gaan we dan. En ik als moeder, word er ook een beetje enthousiast van, jeugdsentiment enzo en het wekt zo de indruk dat er heel veel lol aan gaat komen. En dan valt ze met kleren en al voorover in datzelfde badje en is het klaar met alle pret. Oh ja, even vergeten, natte kleren zorgen voor huilbuien.

Lekker veel ijsjes eten met kleine peuter, maar niet heus

En wanneer ik net een hap van dat heerlijk koude Italiaanse ijs wil nemen, start er een knetterharde huilbui naast me. Kleine dame was even vergeten dat ijs zo ontzettend koud is en dat vindt ze niet leuk. Het komt niet meer goed, zoals het alle andere keren ook niet goed komt. Die ijsjes moet ik dus maar gewoon laten staan deze zomer. Jammer, maar ik moet het doen met speelgoed ijs, dat vind ze wel heel leuk. Dus ik zorg er wel voor dat ik een paar keer stiekem ijsjes kan eten, als die kleine bij oma speelt ofzo. Is meteen een leuk uitje met kleine Saar!

Rennen, vliegen, klaarzetten

Ik geloof dat het heel lang geleden is dat ik een keer heel erg lang non-stop in de tuin heb gezeten. Er is altijd wel wat te doen en stilzitten lukt dus niet zo goed. Badjes opzetten, een fruithapje klaarmaken, een baby in of uit bed, een flesje melk geven en weer schoon soppen, een bal halen, een loopauto pakken, ben ik de babyfoon vergeten, en zo kan ik echt nog wel tien dingen verzinnen. Maar dat maakt niet uit want er is zon en we gaan gewoon maar door!

Wassen, soppen, douchen

Buiten spelen betekent ook in de zomer, vies worden. Lekker nat spetteren en daarna met je blote voeten vol zand naar binnen rennen. Op het strand spelen en met je zwembroek vol zand terug naar huis toe gaan. En natuurlijk al die speelsessies van peuter, waardoor ze maar beter even onder de douche kan stappen ’s avonds om weer af te koelen. En dan wil kleine baby ook! Ik hou me hier weer lekker zoet mee, en doe het allemaal gewoon een beetje extra.

Heel vroeg opstaan en laat naar bed gaan

Het zal je als er over kinderen gepraat wordt, niet ontgaan zijn dat uitslapen daarbij wel verleden tijd is. Voeg daar zomertijd aan toe en dan is het echt feest. Nu is Marre niet echt een vroege vogel, dus niets te klagen, maar je kent het vast. Zeker weten dat die kleintjes een uur eerder uit bed komen en dan al heel veel zin hebben om de dag te beginnen en alles buiten te verkennen. En heet weer, slaapt natuurlijk helemaal niet lekker. Iedereen is dus lekker wakker. Geldt ook voor de avonden. Niet vanwege de kinderen, maar vanwege het feit dat het nog zo lekker lang licht is en wij ouders dan ook staan te stuiteren en niet naar bed willen. Ik wil dan buiten zitten en drankjes doen en gewoon oneindig avond.

Maar weet je, al dat rennen, vliegen, en niet chillen, maakt helemaal niets uit. Zomer met mijn baby en mijn peuter is de beste zomer. Naast al deze soms stressvolle, maar toch ook wel een beetje grappige momenten is het superleuk. Diezelfde peuter die het op een gillen zet, als ze in het water valt, kan ook best lang heel lief spelen met datzelfde water. En lekker regen maken. En die baby die steeds in bed en er weer uit gaat, lacht zich rot als ze buiten bij ons zit. En daarbij komt, dat ik nooit echt goed heb gekund tegen uren stil liggen bakken in het zand. Dus, eigenlijk mis ik als moeder niets en kan ik mij geen betere zomer wensen dan deze, die nu net van start is gegaan.

Wat is jouw favoriete zomer activiteit met je kinderen?

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *