Hoe mijn ideale dagen eruit zien in de toekomst

Laatst had ik het met koeienboer over iets grappigs. Het begon eigenlijk helemaal niet zo grappig. Iets in de trend van ‘ik weet eigenlijk helemaal niet wat ik moet doen met mijn leven, ik wil zoveel dingen tegelijk‘ Ja, dat waren mijn woorden. Ik kreeg keuzestress. Ik wil de perfecte keuzes maken. Wie herkent dit? (want; we leven maar 1 keer enzo, en ik wil GOED leven). Maargoed, terug naar dat gesprek dus. Die koeienboer van mij, die is altijd zo rustig en down to earth. En hij stelde mij de simpele vraag ‘Stel het is voorjaar volgend jaar, hoe zou jouw ideale dag er dan uit zien. Wat zou je doen die dag?’

7:00 – 09:00 : wakker worden, de meisjes wakker maken. Samen met hen opstaan en ontbijten en de dag samen starten. En ze dan naar school brengen met de auto (en een rijbewijs dus).

9:00 – 9:30 Een rondje hardlopen, of met de hond wandelen, of iets anders actiefs doen. Ik krijg heel veel positieve energie van hardlopen en fietsen. En omdat ik in de ochtend de auto pak, wil ik nog wel mijn energie kwijt.

9:30 – 12:30 Ik ga aan de slag met mijn website, omdat ik er mijn werk van heb kunnen maken. Ik werk aan eigen e-books, toffe samenwerkingen of ik schrijf in opdracht voor anderen. Mijn website loopt zo gek goed dat ik ermee aan de slag kan. Ja, ik doe ook saaie administratie. En ik schrijf een column voor een tijdschrift. ­čśë

12:30 – 13:15 Lunchen! Dat wil ik lekker heel burgerlijk samen met mijn koeienboer doen. Het is perfect om thuis te kunnen zijn, toch ook te werken en deze momenten te hebben. Ik maak iets te eten in de keuken, ben lekker aan het rommelen met groente dingen enzo. Dat vind ik mooi.

13:15 – 14:30 Ok├ę, hier wordt tijd indelen ineens lastig, maar om half drie haal ik de kinderen weer en wil ik er ook echt voor ze zijn. Ze mogen speelafspraken maken, ik zet iets lekkers voor ze klaar en ik ben er gewoon echt voor ze. Dat vind ik heel belangrijk. Ik breng ze niet naar de BSO. Misschien help ik voordat de school uit is in de middag ergens mee op de boerderij. Dat is altijd wel nodig.

16:30 En dan mag ik weer uitgebreid koken. Ik hou echt van bezig zijn in de keuken, dus daar mag ook ruim tijd voor genomen worden en daar zijn de kinderen ook weer blij mee.

18:30 Ik breng de kinderen naar bed, het hele bedritueel en ik lees voor. Dat doe ik elke avond. Ik hou van voorlezen! Ook dit is weer iets heel normaals, maar het zou toch zo erg zijn als ik dit niet kon doen. Dus JA, dit vind ik een ideale dag!

19:00 En dan is de avond vrij voor creatieve projecten. Ik zou heel graag bij mijn website ook een webshop willen hebben, waarin ik creatieve items verkoop (ik ga nog niet verklappen wat). In de avond ben ik dan bezig met het maken van deze dingen. Het hoeft niet groots opgezet, maar gewoon leuk genoeg. En alle kleine dingen bij elkaar maken het dan groot genoeg.
En een paar keer per maand ben ik in de zomermaanden ’s avonds weg, omdat ik een fotoshoot mag doen (omdat ik dat heel leuk vind!).

Ik weet dus eigenlijk allang ergens in mijn gevoel welke kant ik op wil, maar durven dromen is best spannend. Het is gek om te zeggen dat je naar een ding toe wilt werken dat nog zo ver weg lijkt en ook een beetje spannend om uit te spreken dat dit is wat ik wil. Maar gelukkig mag ik in deze post gewoon even helemaal los.

Vertel, hoe ziet jouw ideale dag eruit in de toekomst? Je mag dit uiteraard gebruiken voor een blogpost. Tag mij dan, want ik ben wel heel benieuwd!


Pin it!

About the author
Ik ben Marije, dertiger en moeder van twee dochters (3 & 4) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die j├│u blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *