Laatst had ik het met koeienboer over iets grappigs. Het begon eigenlijk helemaal niet zo grappig. Iets in de trend van ‘ik weet eigenlijk helemaal niet wat ik moet doen met mijn leven, ik wil zoveel dingen tegelijk‘ Ja, dat waren mijn woorden. Ik kreeg keuzestress. Ik wil de perfecte keuzes maken. Wie herkent dit? (want; we leven maar 1 keer enzo, en ik wil GOED leven). Maargoed, terug naar dat gesprek dus. Die koeienboer van mij, die is altijd zo rustig en down to earth. En hij stelde mij de simpele vraag ‘Stel het is voorjaar volgend jaar, hoe zou jouw ideale dag er dan uit zien. Wat zou je doen die dag?’

7:00 – 09:00 : wakker worden, de meisjes wakker maken. Samen met hen opstaan en ontbijten en de dag samen starten. En ze dan naar school brengen met de auto (en een rijbewijs dus).

9:00 – 9:30 Een rondje hardlopen, of met de hond wandelen, of iets anders actiefs doen. Ik krijg heel veel positieve energie van hardlopen en fietsen. En omdat ik in de ochtend de auto pak, wil ik nog wel mijn energie kwijt.

9:30 – 12:30 Ik ben buiten en ik heb een gigantische moestuin waar misschien zelfs zoveel uitkomt dat het de verkoop in kan, in onze groentewinkel. Ik heb ruimte voor creatieve dingen en daar schrijf ik over. Ik plaats dat online en heb daarbij heel veel mooie contacten met lezers via mijn blog. Ik doe ook schrijfwerk, want ik heb een column in een tijdschrift. Verder werk ik aan mijn eigen boek.

12:30 – 13:15 Lunchen! Dat wil ik lekker heel burgerlijk samen met mijn koeienboer doen. Het is perfect om thuis te kunnen zijn, toch ook te werken en deze momenten te hebben. Ik maak iets te eten in de keuken, ben lekker aan het rommelen met groente dingen enzo. Dat vind ik mooi.

13:15 Р14:30 Oké, hier wordt tijd indelen ineens lastig, maar om half drie haal ik de kinderen weer en wil ik er ook echt voor ze zijn. Ze mogen speelafspraken maken, ik zet iets lekkers voor ze klaar en ik ben er gewoon echt voor ze. Dat vind ik heel belangrijk. Ik breng ze niet naar de BSO. Waarschijnlijk help ik voordat de school uit is in de middag ergens mee op de boerderij. Dat is altijd wel nodig.

16:30 En dan mag ik weer uitgebreid koken. Ik hou echt van bezig zijn in de keuken, dus daar mag ook ruim tijd voor genomen worden en daar zijn de kinderen ook weer blij mee.

18:30 Ik breng de kinderen naar bed, het hele bedritueel en ik lees voor. Dat doe ik elke avond. Ik hou van voorlezen! Ook dit is weer iets heel normaals, maar het zou toch zo erg zijn als ik dit niet kon doen. Dus JA, dit vind ik een ideale dag!

19:00 En dan is de avond vrij voor creatieve projecten. Ik zou heel graag bij mijn website ook een webshop willen hebben, waarin ik creatieve items verkoop (ik ga nog niet verklappen wat). In de avond ben ik dan bezig met het maken van deze dingen. Het hoeft niet groots opgezet, maar gewoon leuk genoeg. En alle kleine dingen bij elkaar maken het dan groot genoeg.

Ik weet dus eigenlijk allang ergens in mijn gevoel welke kant ik op wil, maar durven dromen is best spannend. Het is gek om te zeggen dat je naar een ding toe wilt werken dat nog zo ver weg lijkt en ook een beetje spannend om uit te spreken dat dit is wat ik wil. Maar gelukkig mag ik in deze post gewoon even helemaal los.

Vertel, hoe ziet jouw ideale dag eruit in de toekomst? Je mag dit uiteraard gebruiken voor een blogpost. Tag mij dan, want ik ben wel heel benieuwd!


Pin it!